Palalı davasında yargılanan sanıklar, suçlamaları reddetti

Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı iddia edilen Sabri Çelebi'nin de yargılandığı davada, sanıklar suçlamaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Palalı davasında yargılanan sanıklar, suçlamaları reddetti

Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı iddia edilen Sabri Çelebi'nin de yargılandığı davada, sanıklar suçlamaları reddetti.

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sabri Çelebi, Murat Ertik ve Şeyhmus Kırmızı ile taraf avukatları katıldı. Sanık Murat Ertik suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Polise direnmediğini ileri süren Ertik, kimseyi de yaralamadığını söyledi. Daha önce çalışmış olduğu Sabri Çelebi ve Cebrail Kırmızı'ya ait olan kafede yemek yemek için gittiğini ifade eden Ertik,“Yemeğimi yerken kafe önünde bir grup ile sanıklardan Sabri Çelebi'nn sözlü tartışma yaptıklarına tanık oldum. Kendilerini uyardım ancak tartışma büyüdü. Arbede yaşandı. Ben bu arada grubun uzaklaşması için yerde bulduğum bir sopayı fırlattım. Yerde kesici bir alet gördüm. Kimse alıp birine zarar vermesin diye bu aleti aldım. Ortadan kaldırmak istediğim sırada görevli polisler geldi. Kesici aletle birlikte arabanın içine bindim. Amacım olay yerinden uzaklaşmaktı. Bu sırada polisler geldi ve hakkımda işlem yapıldı.” dedi.

Sanık Şeyhmus Kırmızı da olay günü sanık Sabri Çelebi'nin bir grup ile tartıştığına tanık olduğunu belirtti. Kırmızı, "Grup, misket, taş, sopaları iş yerlerine doğru atıyorlardı. Sabri Çelebi de elindeki kıyma doğramasında kullanılan kesici aleti sallayarak, grubu dağıtmaya çalışıyordu. Ben orada bulduğum odunu elime aldım. Sabri Çelebi'yi içeriye çekmeye çalışıyordum. Grup yine misket atmaya devam ediyordu. Bu misketlerden bir tanesi de benim başıma isabet edince, ben elimdeki odunu gruba doğru fırlattım. Bu arada polisler geldi. Bize geri çekilmemizi söyledi. Biz de geri çekildik. Benim polise direnmem söz konusu değildir. Polislerden de kimseyi yaralamadım. Ben odunu gruba attım ancak kimsenin yaralandığını sanmıyorum. Beratime karar verilsin." şeklinde savunma yaptı. Sanık Kırmızı, kamera görüntülerindeki ekose gömlekli kişinin kendisi olduğunu söyledi.

'SABRİ ÇELEBİ'DEN ŞİKAYETÇİYİM'

Şikayetçi Kaan Polat ifadesinde, olay günü 4-5 kişilik bir grup elinde kesici alet ve sopalarla Lamartin Caddesi'ne geldiğini söyledi. Polat, "Sabri Çelebi elindeki kesici aletle bana saldırdı ve vurdu. Başımdan yaralandım. Halende yüzümde yara izi mevcuttur. Darbenin şiddetiyle yere düştüm. Olay anında diğer sanıkların olay yerinde olup olmadıklarını iddia edemiyorum. Bana saldıran ve yaralayan Sabri Çelebi'den şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Davaya katılmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Şikayetçi Seyfettin Efe de olay günü 5-6 kişilik bir grup gördüğünü, bir kişilerin elinde döner bıçağı olduğunu anlattı. Efe, yaşananları şöyle açıkladı: "Biber gazı atılmıştı. Bu nedenle ortamdaki görüntü bulanıktı. Elinde döner bıçağı olan şahıs döner bıçağını sol omuz hizasında bana savurdu. Elimin bir kaç yerinden yaralandım. Birisi derindir. Bu arada bir şahıs da iki eliyle tuttuğu fırın odununu bütün gücü ile benim sırtıma vurdu. Bu nedenle yaralandım. Beni yaralayan şahısların huzurdaki sanıklar olup olmadıklarını teşhis edemiyorum. Zira net göremedim. Beni yaralayan şahıslardan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum."

Öte yandan Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı iddia edilen Sabri Çelebi, daha önce ifade verdiği için bu duruşmada konuşmadı.

Müştekilerin avukatı Hacer Yılmaz da mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep ederek, "Zira suç ağır cezalıktır. Sanıklardan Murat Ertik adresini doğru belirtmemiştir. Bu nedenle kaçma şüphesi vardır. Murat Ertik ve Sabri Çelebi'nin tutuklanmasını talep ediyorum. Olay yerinde keşif yapılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

SANIKLARIN TUTUKLANMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Müştekiler Kaan Polat ve Seyfettin Efe'nin suçtan zarar görmesi nedeniyle duruşmalara katılmasına karar veren mahkeme, görevsizlik ve keşif talebinin daha sonra değerlendirilmesine hükmetti. Sabri Çelebi ve Murat Ertik'in tutuklanması talebini dosya kapsamı göz önüne alınarak reddine karar veren mahkeme müşteki Kaan Polat'ın yaralanmasının yüzde sabit eser niteliği yönünden Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına hükmetti. Mahkeme duruşmaya gelmeyen müşteki Kayhan Şahan hakkında davetiyenin tebliğ edildiği halde gelmediği anlaşıldığından hakkında zorla getirilme kararı çıkararak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Yorumlar