Pala: Tarihi Kapalı Çarşı'nın kapıları valilik kararına rağmen kapalı

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kapalı Çarşısı'nın kapılarının valilik kararına rağmen kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Pala, şunları söyledi: "Valilikçe yayınlanan, çarşı kapılarının sürekli açık olması konusundaki...

Google Haberlere Abone ol
Pala: Tarihi Kapalı Çarşı'nın kapıları valilik kararına rağmen kapalı

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kapalı Çarşısı'nın kapılarının valilik kararına rağmen kapalı tutulmasına tepki gösterdi.

Pala, şunları söyledi: "Valilikçe yayınlanan, çarşı kapılarının sürekli açık olması konusundaki yazıya rağmen, halkın geçiş yolu olan Uzun Çarşı demir parmaklıklarla kapatılmaya devam ediliyor ve yeni düzenlenerek turizme ve kent ekonomisine katkı koyacak olan Kapalı Çarşı´da da halkın geçişini kapatmak için kepenklerin takılmış olduğunu görüyoruz.

Çakırhamam’dan Gökdere’ye kadar olan tarihi çarşılar aksının Bakırcılar Kapalı Çarşısı, Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı, Tuzpazarı Okçular Çarşısı, Kayıhan Çarşısı geçişlerinin her an açık tutulması ve halkın geçişini engelleyici kapıların kaldırılması şarttır. Bursa Kent Konseyi olarak 2011 yılından itibaren takipçisi olduğumuz “Çarşı Kapılarının Açık Tutulması” konusunun yine takipçisi olduğumuzu belirtiyor, ilgilileri görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar