Pakistan Milli Günü’nde dostluk mesajları verildi

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Pakistan Milli Günü nedeniyle bir resepsiyon verdi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Milli Günü’nde dostluk mesajları verildi

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Pakistan Milli Günü nedeniyle bir resepsiyon verdi. İki ülke adına dostluk mesajlarının verildiği kutlamada Büyükelçi Shaukat, Türkiye ile Pakistan’ı tem millet olarak hissettiklerini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün gelişeceğine işaret etti.

Pakistan Büyükelçiliği tarafından Pakistan Milli Günü nedeniyle Swiss Otel’de bir resepsiyon verildi. Pakistanlı öğrencilerin iki ülkenin Milli Marşını okuduğu programda, daha sonra Pakistan’a ait ezgiler seslendirildi. Resepsiyona katılanlara bir konuşma yapan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Türkiye’nin Pakistan halkı için en yakın ve en dost ülke olduğunu söyledi. Shaukat, "Biz bir tek millet gibi hissediyoruz. Türkiye ile ilişkilerimiz hızlı bir şekilde sürmesi için çalışıyoruz. Çok sevgili kardeş Türk halkının huzur, refah dilerim. Yaşasın Türkiye-Pakistan dostluğu." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı yarar, güven ve anlayış temelinde geliştiğine dikkat çekti. "Pakistan’ın ticari ve ekonomik önemi istikrarlı olarak artmaktadır." diyen Güllüce, Türkiye ve Pakistan arasında benzerliklerin olduğuna değindi. Güllüce, "Türkiye ve Pakistan arasında geçmişten gelen sağlam ve kültürel tarihi bağların yanı sıra inancımız nedeniyle sağlam dostluğumuz bulunmaktadır." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacaklarını ifade eden Güllüce şöyle de devam etti: "Bakanlık olarak derhal bir araya gelerek iki bakanlık arasında karşılıklı hangi ilişkileri geliştirebiliriz ve neler yapabiliriz diye bir toplantı yapmayı düşünüyorum. Pakistan bölgesi için kritik bir konumdadır. Siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından önemli bir konuma sahiptir."
CİHAN

Yorumlar