PAK MEDYA İŞ, Topçuoğlu yönetiminde basın emekçilerinin hakkını arayacak

İzmir’de şubat ayında kurulan Pak Medya İşçileri Sendikası’nın (PAK MEDYA İŞ ) 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kurucu Başkan Cemil Ovalı’dan genel başkanlığı Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İsmail Topçuoğlu devraldı. Genel...

Google Haberlere Abone ol
PAK MEDYA İŞ, Topçuoğlu yönetiminde basın emekçilerinin hakkını arayacak

İzmir’de şubat ayında kurulan Pak Medya İşçileri Sendikası’nın (PAK MEDYA İŞ ) 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kurucu Başkan Cemil Ovalı’dan genel başkanlığı Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İsmail Topçuoğlu devraldı. Genel kurulda sendikanın kısaltılmış adının PAK MEDYA İŞ, genel merkezinin de Ankara olması kararlaştırıldı.

Basın, yayın ve gazetecilik iş kolunda faaliyet gösterecek olan PAK MEDYA İŞ’in kurucu üyeleri genel kurul için İzmir’de bir araya geldi. İzmir, Ankara, Van, Erzurum ve Trabzon’dan gelen sendika üyeleri, tek listeyle gidilen seçimde İsmail Topçuoğlu’nu genel başkan seçti. Görevi devralan Genel Başkan İsmail Topçuoğlu, basın emekçilerinin ekonomik, sosyal, özlük, mesleki sendikal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirerek onlara daha onurlu ve saygın bir hayat düzeyi sağlamak için yenilikçi, ilkeli ve kararlı mücadele amaçladıklarını söyledi. Topçuoğlu, üyelerine, yaptıkları işe uygun, insan haysiyetine yaraşır ücret ve diğer hakları temin etmek için çalışacakları sözünü verdi. İsmail Topçuoğlu, ilerleyen günlerde Aksiyon İş Konfederasyonu’na üye olacaklarını bildirdi.

Görevini devreden sendikanın kurucu Başkan Cemil Ovalı, medya alanında çalışanların haklarını ve emeklerini en iyi şeklide savunabilmek için medya sendikaları içerisinde yeni bir soluk olarak yola çıktıklarını söyledi. Ovalı, “Emeğin karşılığının alın teri soğumadan verilmesi düşüncesi ile hareket etmeyi ve demokratik haklarını anayasal ölçülerle savunmayı ilke edinmiş olan PAK Medya'nın sizlerin de desteği ile kısa süre içerisinde hak ettiği temsil noktasına geleceğine inanıyorum.” dedi.

Sendikanın kuruluşunda bulunmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu belirten Ovalı, görevini devrettiği dernek yönetimine başarı diledi.

CİHAN

Yorumlar