Pahalı olmasına karşın en çok Medine hurması talep ediliyor

11 ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurma da tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşlar 8 liradan satışa sunulan İran hurmasından çok 20 ila 30 lira arasında satılan Medine hurmasını tercih ediyor. Medine hurmasının lifli...

Google Haberlere Abone ol
Pahalı olmasına karşın en çok Medine hurması talep ediliyor

11 ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurma da tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşlar 8 liradan satışa sunulan İran hurmasından çok 20 ila 30 lira arasında satılan Medine hurmasını tercih ediyor. Medine hurmasının lifli yapısı ve tadı tercih sebeplerinin başında geliyor.

Kayseri’de baharat ve kuru baklagiller satışı yapan Ertunç Baharat Sahibi Ahmet Duran Ertunç, Ramazan ayı için hurma satışlarına başladıklarını belirtti. 3 çeşit hurma satışı yaptıklarını belirten Ertunç, bunlar arasında en çok ilgiyi görenin Medine hurması olduğunu ifade etti. Ertunç, Medine hurmasının kilosunu 20 ila 30 lira arasında satışa sunduklarını aktararak, "Bir yandan manevi açıdan Medine hurmasını önemseyen insanlarımız var. Bir yandan da lifli ve çok tatlı olması nedeniyle satın alanlar var. İran’dan gelen ve kilosunu 8 liradan satışa sunduğumuz hurma çok ilgi görmüyor. Medine hurması dışında Ürdün’den gelen ve kilosunu 20-30 lira arasında satışa sunulan hurma tercih ediliyor." dedi.

Ahmet Duran Ertunç, Ramazan ayının kış mevsiminde olduğu dönemde kuru baklagiller olan nohut, fasulye ve benzeri yiyeceklerin satışının çok olduğunu hatırlattı. Ertunç, Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı bu tür yiyeceklerin satılmadığını, insanların daha çok yaz dönemine ait meyve ve sebzeleri, çorba türü yiyecekleri tercih ettiğini söyledi.

KURU KAYISI FİYATLARI KURAKLIK NEDENİYLE İKİ KAT ARTTI

Ertunç, Ramazan ayında sofralarda ayranla birlikte yerini alan ve daha çok tüketilen hoşafta kuru kaysı, üzüm kullanıldığını hatırlatarak, "Meyve ağaçlarını soğuk etkilemeden önce kuru kaysı fiyatları 7 liradan satışa sunuluyordu. Ama şuan 15 liradan satıyoruz. Piyasada da oldukça az. Ramazan öncesinde de aşırı bir talep var. İnsanlar kuru kaysı ile birlikte kuru siyah ve sarı üzüm alıyorlar. Kuru sarı üzüm 9 liradan, kuru siyah üzüm de 10 ila 15 liradan satışa sunuluyor." diye konuştu.

Ahmet Duran Ertunç, cevizin de soğuk nedeniyle etkilendiğini ve bu yıl hasat yapılamayacağını anlatarak, Ramazan ayı öncesinde tatlı yapımında kullanılan ceviz içi satışlarının da arttığını belirtti. Ertunç, Ramazan öncesinde talebin arttığın ceviz içinin 35-45 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar