Özyurt Koleji'nden olimpiyatlarda 2 madalya

Fatih Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında (USOBO) Gaziantep Nizip Özel İslim Nihat Özyurt Anadolu Lisesi 2 bronz madalya aldı. 'Gençlikten Geleceğe Sosyal Çözümler' sloganıyla...

Google Haberlere Abone ol
Özyurt Koleji'nden olimpiyatlarda 2 madalya

Fatih Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında (USOBO) Gaziantep Nizip Özel İslim Nihat Özyurt Anadolu Lisesi 2 bronz madalya aldı.

'Gençlikten Geleceğe Sosyal Çözümler' sloganıyla bu yıl 6.'sı düzenlenen olimpiyatlara, Türkiye genelinde tüm liselerden yaklaşık 800 proje başvurdu. Bu projeler arasında yapılan elemeler sonucu Özyurt Koleji'nin 2 projesi finallere davet edildi. Nizip Özyurt Koleji'nden Çağatay Eren Erkoç‘un, Forum dalında 'Geniş Aileden Çekirdek Aileye Geçiş' konulu Sosyoloji projesiyle Servet Akcan ise 'İstanbul‘a Yapılacak 3. Köprünün Artıları ve Eksileri' konulu Coğrafya projesiyle yarıştı. Jürinin değerlendirmesi sonucu her iki proje de bronz madalyayla ödüllendirildi. Öğrencilerden Çağatay Eren Erkoç ile Servet Akcan, başarılarında emeği geçen öğretmenleri ve ailelerine teşekkür ettiler.

Proje Koordinatörü Cemalettin Özlü, öğrencileri sosyal problemler karşısında çözüm üreten bireyler olarak yetiştirmek istediklerini ifade ederken, proje koordinatörlerinden Gülay Demir ise “Günümüzde öğrendiklerini sorgulayan ve proje üreten öğrencilerimizin olması bizi oldukça mutlu ediyor.“ dedi.

Okul Müdürü Cevat Barış ise USOBO'ya katılmak ve başarılı olmanın okullarında bir gelenek haline geldiğine işaret ederek, "Öğrencilerimizi sadece üniversiteye hazırlık anlamında değil sosyal alanlarda da hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin güncel ve önemli iki konuyu proje haline getirmeleri bizi ayrıca mutlu etti. Geleceğin Türkiyesi çok daha güzel olacak." diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar