Öztrak: Başbakan’ın vazo ve saksı benzetmesi büyük bir korkunun ifadesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vazo ve saksı benzetmesinin büyük bir korkunun ve paniğin sözleri olduğunu söyledi.Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hafta sonu yapacağı ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Öztrak: Başbakan’ın vazo ve saksı benzetmesi büyük bir korkunun ifadesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vazo ve saksı benzetmesinin büyük bir korkunun ve paniğin sözleri olduğunu söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hafta sonu yapacağı ziyaret öncesinde Edirne’ye gelen Öztrak, partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını temsil eden muhalefet partilerinin Türkiye’nin karşısına önemli bir alternatif sunduğunu kaydeden Öztrak, “Tabii ki, tercihi ve yetkiyi kullanacak Türk halkıdır. Ama bize düşen görev de adayımızı en iyi şekilde anlatabilmektir. Tüm partiler olarak da buna çalışıyoruz.” dedi.

İhsanoğlu’nu 'Bilge bir kişi, bu ülkeye huzur getirecek, insanların ekmeğini huzur içinde kazanmasını sağlayacak, parlamenter demokrasiye, laikliğe saygılı, Atatürk’e, Cumhuriyete, tarihi değerleri bir potada kaynaştıracak bir Cumhurbaşkanı adayı' olarak tanımlayan Öztrak, Trakya halkının Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ayın 13’ünde coşku ile kutlayacağına emin olduğunu dile getirdi. Öztrak, Türkiye’nin önünde diktatörlüğe, kaosa, kutuplaşmaya giden otoyolda olduğunu İhsanoğlu’nun ise barışa, huzura, kardeşliğe doğru son çıkış olduğunu kaydetti.

Başbakan’ın muhalefetin çatı adayı için vazo ve saksı benzetmesi yaptığının sorulması üzerine Öztrak, “Tabii ki, bu vazolar, saksılar bunların hepsi büyük bir korkunun, yaklaşan büyük mağlubiyet karşısında duyulan paniğin sözleridir. Baştan beri biz ve adayımız söylüyoruz. Seviyeli bir seçim olsun. Kimse kimseye vazo, saksı demesin. Çok açık şunu görüyoruz.” diye konuştu.

Başbakan’ın 'Tarafsız Cumhurbaşkanı olmayacağım' sözünü değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Tabii ki, Cumhurbaşkanı Anayasa’dan, bu milletin kurucu değerlerinden yanadır. Bunları korumak durumundadır. Ama onun dışında Cumhurbaşkanı hiçbir zaman belli bir siyasi partinin tarafgirliği ile topluma artık yaklaşamaz. Şu sıkıntı var. Eğer birinin bugüne kadar belli iddialar nedeniyle muhafaza ettiğim ailemi, çocuğumu, servetimi tarafsız olup arkamda bir parti olmazsa, partime yaslanarak gitmezsem kaybederim endişesi varsa diyecektir ki, tarafsız olmaz Cumhurbaşkanı.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Ekmeleddin İhsanoğlu için söylediği 'Filistin için ne yapmış' diye sorduğunu hatırlatan Öztrak, şunları söyledi: “Bugün çıktı ortaya. Filistin’in devlet hizmet madalyası verdiği tek Türk Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Recep Tayyip Erdoğan’da kimin madalyası var?” diye sordu.

Partililer içerisinde yükselen “İsrail” sesleri üzerine Öztrak, “Bilemem ben sadece soruyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a kim madalya verdi?” diyerek sorusunu tekrarladı. CİHAN

Yorumlar