Özsoy: Kayseri’de ilçelerin sorunları bugüne kadar göz ardı edilmiş

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’de ilçelerin sorunlarının hep göz ardı edildiğini, insanların bu ihmale bağlı olarak şehir merkezine göç etmesinin zorlandığını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Özsoy: Kayseri’de ilçelerin sorunları bugüne kadar göz ardı edilmiş

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’de ilçelerin sorunlarının hep göz ardı edildiğini, insanların bu ihmale bağlı olarak şehir merkezine göç etmesinin zorlandığını dile getirdi. Sorunların göçle de çözülmediğini aktaran Özsoy, yıllarca sahipsiz kalan ilçelere sahip çıkacaklarını ifade etti. Özsoy, Kayseri’de öğrenci biletlerinin pahalı olduğuna dikkat çkerek bu fiyatların en az yüzde 50 oranında indirilmesi gerektiğini savundu.

MHP’li başkan adayı Mustafa Özsoy, adaylık sürecinin başlamasıyla birlikte 11 ilçeye ziyarette bulunduğunu ve burada vatandaşlarla geniş zaman diliminde sohbet ettiklerini dile getirdi. İlçe halkının kendilerine gösterdiği ilgiden de memnun olduğunu anlatan Özsoy, Yahyalı, Tomarza, Bünyan, Sarıoğlan, Pınarbaşı, Felahiye, Akkışla, İncesu, Sarız, Sarıoğlan, Talas ve Hacılar’da vatandaşlarla buluştuklarını, hemen hemen herkesle görüşmek için, onlarla sorunlarını dinlemek amacıyla geniş zaman dilimleri ayırdığını ve faydalı geçtiğini söyledi.

Kayseri şehir merkezi ile ilçeleri arasında büyük bir gelişme farkı olduğuna değinen Başkan Adayı Özsoy, ilçelerin sorunları bugüne kadar göz ardı edildiğini açıklayarak, şunları söyledi; “Bu soruna bağlı olarak ilçelerin büyük göç dalgaları ile boşaldığını gördük. İlçelerden şehre insanları göç ettirmek sorunları çözmez, tam tersine insanların yaşadıkları yerlerde hizmet görmeleri dengeli bir büyümeyi de getirir. Kayseri’nin ilçeleri yıllarca sahipsiz kalmış. Bunu tersine döndürmek lazımdır.” dedi.

En fazla göçün olduğu Sarız ve Akkışla ilçelerinin neredeyse hiçbir yatırım almadığına değinen Özsoy, "Tomarza, Sarıoğlan, Felahiye gibi ilçelerimizi de çok iyi durumda görmedim." diye konuştu. Bugüne kadar 60 bin insanla görüştüğünü söyleyen Özsoy, özellikle esnafları çok sıkıntılı gördüğünü ve ilçelerde esnaflık bitme noktasına geldiğini anlattı. "Ayrıca işsizlikle ilgili gerçek rakamlar bilinmiyor" diyen Özsoy, "Açıklanan rakamlarla gerçek arasında neredeyse uçurum var. Gençler, köyleri, kasabaları, ilçeleri terk ediyor. Sadece Kayseri’ye değil, başka illere de göç edenlerin sayısı hayli fazla. O yüzden biz, belediyeciliği istihdamı artıcı bir anlayışla yürütmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Birçok hayırsever işadamının bulunduğu Hacılar ilçesinde dahi beklediği gelişmeyi göremediğini söyleyen Özsoy, İncesu gibi tarihi ve turistik bir ilçeye gelen turist sayısının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

YENİ HAVAALANI, YENİ STAT, YENİ TERMİNAL VE YENİ GAR

Kayseri’deki Erkilet Havaalanının artık ihtiyacı karşılamadığını belirten Özsoy, İncesu bölgesine yakın bölgede yeni havaalanını yapmak için planlarının hazır olduğunu söyledi. Kayseri’yi yeni havaalanı sayesinde turizm cazibe merkezi haline dönüştüreceğini anlatan Özsoy, “Biz sadece Kayseri olarak değil, bölgemizle birlikte kalkınacağız” dedi.

Şehrin yeniden düzenlenmesinin şart olduğunu belirten Özsoy, “Yeni yapılan terminal binasında aksaklıklar herkesin malumudur. Kayseri’ye yeni terminal binası, yeni tren garı, yeni stat ve yeni havaalanı şart gözüküyor” şeklinde konuştu.

"RAYLI SİSTEM SİVAS CADDESİ'NDE YERİN ALTINA İNECEK"

Raylı sistemi mutlaka Sivas caddesinde yerin altına alacaklarını belirten Özsoy, ileriye dönük olarak da yen havaalanı, yeni terminal, yeni stat, yeni gar yerini belirleyip mutlaka bunlar arasında metro sistemine başlangıç yapacaklarını vurguladı. “Havaalanına, terminale ve gara uğramayan raylı sistem olur mu?” diyerek eleştiren Özsoy, metro planlamasında mutlaka yeni havaalanı, yeni terminal, yeni gar ve yeni stat arasında gidip gelen bir metro anlayışını benimseyeceklerini söyledi. Sivas Caddesini, Paris’in Şanselize’si gibi Türkiye’nin ve dünyanın sayılı caddeleri haline getireceğini dile getirdi.

"KAYSERİ’DE ÖĞRENCİ BİLETLERİ PAHALI"

Kayseri’nin ve Talas’ın bir öğrenci kenti olmasına rağmen öğrencilerin Suriyeli mülteciler veya yabancı uyruklular kadar değer ifade etmediğini açıklayan Özsoy, “Yabancı uyruklulara toplu taşıma ücretlerini ücretsiz hale getiren zihniyet, nasıl oluyor da kendi çocuklarından birçok ilden daha fazla toplu taşıma ücreti alıyor. Anlamak mümkün değil” dedi. Öğrencilere toplu taşımada en az yüzde 50 indirimi öngördüklerini söyleyen Mustafa Özsoy, Kayseri’yi öğrenciler için bir cazibe merkezi konumuna getireceklerini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar