'Özlenen Çanakkale Ruhu' sahnelenecek

Halkı tiyatroyla buluşturmak amacıyla Siirt Valiliği'nin destekleriyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Özlenen Çanakkale Ruhu' adlı oyun şehre getirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Özlenen Çanakkale Ruhu' sahnelenecek

Halkı tiyatroyla buluşturmak amacıyla Siirt Valiliği'nin destekleriyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Özlenen Çanakkale Ruhu' adlı oyun şehre getirdi. Oyun 1 Mart Cumartesi saat 19.00’da Halk Eğitim Merkezi salonunda İstanbul Dünya Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

Tiyatronun konusu, Çanakkale gazisi olan Celadet Bey, karşılaştığı bir üniversite öğrencisinde beklediği Çanakkale ruhunu yansıtan gençlik edasını göremeyince üzülür ve kendisi ile alaylı tavırlarla konuşan gence ısrarla Çanakkale anılarını anlatmaya başlar.
Bu günkü neslin atalarının sahip olduğu birlik ve beraberlik duygusu içerisinde aynı ruha sahip olmasını arzulayan Celadet Bey, Çanakkale Savaşı yıllarında Anadolu’da ve cephede yaşanan fedakarlık örneklerini anlatır.

Cengiz Demir tarafından yazılan ve yönetmenliğini Mehmet Sabri Arafatoğlu’nun üstlendiği oyunda Zeynep Yılmaz, Cengiz Gül, Mehmet Çiçek, Nurdan Albamya, Hakan Terme, Erkin Halçe, Ali Arslan, Kamil Demir ve Turgay Üzgün rol alıyor. İki perdelik tiyatro oyununun ücretsiz olarak halka açık olduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, “Bugün hür bir ülkede yaşıyorsak aziz şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Bunun farkına varmak ve içselleştirmek için herkes Çanakkale’ye gitmelidir. Bizim hiç kopmamamız, uzaklaşmamamız gereken Çanakkale ruhunu arkadaşlarımız bize o şeref tablolarıyla bir kez daha yaşatacaklar. Eğer biz bu ruhtan uzaklaşmazsak, bu ruhtan kopmazsak, yeni Çanakkaleler, yeni İstiklal Harpleri olmayacak, yeni İstiklal Marşları yazılmayacaktır inşallah.” dedi. CİHAN

Yorumlar