Özkara: Aziz Başkan Eşref Paşa'nın rekorunu kırdı

Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret için gelen Orlando Belediye Başkanı’na, İzmir’in en uzun süre belediye başkanlığını yapan Eşref Paşa’nın fotoğrafını göster.

Google Haberlere Abone ol
Özkara: Aziz Başkan Eşref Paşa'nın rekorunu kırdı

Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret için gelen Orlando Belediye Başkanı’na, İzmir’in en uzun süre belediye başkanlığını yapan Eşref Paşa’nın fotoğrafını gösterip, “Aziz Başkan, üçüncü dönemde de seçilerek Eşref Paşa’nın rekorunu kırdı.” dedi. Misafir Başkan John Hugh Dyer Jr. ise, “Ben de üçüncü dönemimdeyim. Bu duygunun nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim.” deyince keyifli bir sohbetin kapısı aralanmış oldu.

ABD’nin Orlando Belediye Başkanı Dyer, Başkan Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. İşadamları ve Orlando Uluslararası Havaalanı yetkililerden oluşan 12 kişilik bir heyetle geldiklerini söyleyen Dyer, “İzmir’i ziyaret amaçlarımızdan biri, Orlando’ya uçuş yapabilecek havaalanlarını incelemek. Türkiye’de geçirdiğimiz süre boyunca İzmir’in güzelliğinden çok etkilendik. İnsanlar çok sıcakkanlı, şehriniz çok zengin bir kültüre sahip. Orlando’nun 150 yıllık bir geçmişi var. İzmir gibi İsa’dan önce 2000 yılına kadar geçmişi olan yerleri ziyaret etmek bizim için çok önemli. İzmir ve Türkiye’yle olan iyi ilişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. İzmir’in kardeş şehirlerinden biri olan Tampa’nın belediye başkanı benim çok yakın bir arkadaşımdır. Sizin selamlarınızı da kendisine ileteceğim.” şeklinde konuştu.

Misafirlerine İzmir’in yanısıra ve Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin gelişmesi için uyguladığı projelere ilişkin bilgi veren Kocaoğlu ise, “Yerel yönetici, ulaşılabilecek insandır. Demokrasi, yerelden gelişip zenginleşir.” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Dyer, Başkan Kocaoğlu’na Orlando futbol takımının forması ve kendisinin tasarladığı, üzerinde şehir parkının resmedildiği bir kravat hediye etti. Kocaoğlu ise İzmir Saat Kulesi’nin gümüş kabartmalı plaketini sundu. CİHAN

Yorumlar