Özkan: Ülkemizde ebe sayısı yetersiz

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Ebeler Günü’nü, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlediği bir panelle kutladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan ebe sayısının...

Google Haberlere Abone ol
Özkan: Ülkemizde ebe sayısı yetersiz

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Ebeler Günü’nü, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlediği bir panelle kutladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan ebe sayısının yetersizliğinden yakındı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan, Ebeliğin, tarihin en eski ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirterek, tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelerin, mesleğin, yüklendiği önemli misyonu ile toplumun vazgeçilmez meslekleri arasında yer aldığını, sağlık alanında yurdun her köşesinde önemli ve kutsal bir görev sürdürdüklerini vurguladı.

"EBELER BİR AİLE İLE DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR"

Ebe sayısı yetersizliğinin de altını çizen Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan, "Ebelik hizmetlerinin, sağlık bakım maliyetlerini azalttığı ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağladığı bilinmesine rağmen, ülkemizde ebeler ve ebelik hizmetlerinin önemi göz ardı edilmektedir. Ebelik mesleğini ilgilendiren doğum politikaları, sezaryenin azaltılması, gebe eğitimi gibi konular ülke gündemini sürekli meşgul ederken, ebeliği güçlendirmeye ve mesleki sorunların çözümüne yönelik çalışmaların yeterince yapılmaması son derece düşündürücüdür. Sağlıklı toplum, sağlıklı ve normal doğumla başlar. Yaşam mucizesinin tıbbi tanığı ebelerin, ebelik mesleğinin, yaşamın sağlıklı, doğal başlaması ve sürmesine aracı olması nedeniyle 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nü kutlar, mutluluk ve başarılar dilerim." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar