Özışık: Hükümet konağı projesi ile 7 bin kişi aynı yerde çalışacak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, kente yapılması planlanan hükümet konağı projesi ile ildeki bütün kurumların aynı yerde toplancağını belirterek, bu proje ile 7 bin kamu çalışanının aynı yerde çalışacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Özışık: Hükümet konağı projesi ile 7 bin kişi aynı yerde çalışacak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, kente yapılması planlanan hükümet konağı projesi ile ildeki bütün kurumların aynı yerde toplancağını belirterek, bu proje ile 7 bin kamu çalışanının aynı yerde çalışacağını söyledi.

TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 7 Şubat 2014 tahinde, Yozgat Merkez Hükümet Konağı hizmet binası inşaat yapım ihalesi yapılacağını ifade etti. Özışık, "Yapılacak olan Hükümet Konağı binası 40 bin metrekare kapalı alana sahip, içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının olacağı bina içerisinde yaklaşık olarak 7 bin kişinin çalışacağı belirtiliyor. İlimizin böyle çağdaş, modern ve hizmet odaklı bir yere ihtiyacı vardı. Bu projenin gerçekleşecek olması gerçekten mutluluk verici. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere canı gönülden teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Hükümet Konağı hizmet binasının Karayolları işletme şefliğinin bulunduğu araziye yapılacak olmasının çeşitli aksaklıklara sebep olacağını söyleyen Özışık, nedenini şu gerekçelerle açıkladı: "Yozgat’ın imar planlarını da göz önünde bulundurarak yeni kurulan Bilal Şahin Mahallesi (Kentpark mevki) 5 bin civarı ikamet eden halkımız vardır. Eski Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşümü gerçekleşmesi halinde 650 konut yapılacak ve 2 bin kişi yaşayacaktır. Karatepe Mahallesi'nde de 6 bin civarında yaşayan halkımız vardır. Yine aynı bölgeye yapılması planlanan imam hatip lisesinde 3 bin öğrenci okuyacak. Yeni yapılacak 475 yataklı bölge hastanesi 3 bin çalışan personel olması planladığı belirtiliyor. Eski fuar alanı olarak bilinen ve şu an Call Pex çağrı merkezi olarak faaliyet gösteren firmada 750 kişi istihdam edilmekte ve ilerleyen zamanlarda da bu sayının artacağı ifade edilmektedir. Ağız Diş Hastanesi, Fatma Temel Turhal İlköğretim Okulu, Külliye ve Erdoğan Akdağ Mahallesi geçişi, Yimpaş AVM’nin de kapasiteleri düşünüldüğünde, günlük ortalama 20-30 bin kişi bu güzergahta yoğunlaşacaktır. Bir de bu bölgenin ilgi odağı haline geldikten sonra kurulacak olan işletmeler ve bu işletmelerden alış veriş yapacak olan kişiler de göz önüne alınmalıdır. Bu durumda oluşacak trafik ve insan yoğunluğunu bu bölge fiziki olarak kaldıramaz."

Yapılması planlanan hükümet konağı binasının Karayolları işletme şefliği arazisi yerine, şehir planlaması doğrultusunda, şehrin dışına çıkartılmasının daha uygun olacağını kaydeden Özışık, “İlimizin ufkunu açabilecek ve gelişmesine önemli katkı sağlayacak yerler belirlenerek yapılması kanaatindeyim. Şu an yapılması en uygun yer ise köy hizmetlerinin faaliyet gösterdiği arazidir. Yeni Hükümet Konağı binasının yeri değişmediği takdirde Yozgat'ın geleceği tamamen köreltilmiş olacaktır. Bilindiği üzere de Kentpark çevresinin her geçen gün geliştiği hepimizce görülmektedir. İlimizin büyümeye ihtiyacı var ve bu proje Yozgat için bir fırsattır." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar