Özhaseki'ye Macaristan'ın en büyük nişanı olan 'Liyakat Nişanı' verildi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader tarafından 'Liyakat Nişanı'na layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Özhaseki'ye Macaristan'ın en büyük nişanı olan 'Liyakat Nişanı' verildi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader tarafından 'Liyakat Nişanı'na layık görüldü. Özhaseki, nişanını, Budapeşte'de düzenlenen törenle aldı. Özhaseki'ye, liyakat nişanı, Türk ve Macar cumhurbaşkanlarının huzurunda verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ile birlikte Macaristan Cumhurbaşkanlığı'nın resmi daveti üzerine Başkent Budapeşte'ye gitti. Macaristan ziyaretine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katılan Başkan Özhaseki, iki cumhurbaşkanı huzurunda Macaristan'ın en büyük nişanı ile onurlandırıldı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve eşi Anita Herczegh tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna bir yemek verildi. Yemeğe, Başkan Mehmet Özhaseki ile eşi Neşe Özhaseki de katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve mevkidaşı Ader'in birer konuşma yaptığı yemekte, konuşmaların ardından, Başkan Özhaseki kürsüye davet edildi. İki cumhurbaşkanı huzurunda Başkan Özhaseki'nin önce özgeçmişi okundu, daha sonra Türk ve Macar ilişkilerine verdiği katkılara ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Kayseri ile Macaristan'ın Miskolc şehrinin kardeş şehir olduğu hatırlatılarak, Başkan Özhaseki'nin kültürlerarası diyalog, üniversitelerarası işbirliği ve gençler arası kaynaşma gibi konularda önemli katkılar sunduğu vurgulandı.

Başkan Özhaseki ile ilgili açıklamaların ardından, Macaristan Cumhurbaşkanı adına Dışişleri Bakanı Janos Martonyi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, Macaristan'ın en büyük nişanı olan Liyakat Nişanı takıldı.
CİHAN

Yorumlar