Özhaseki: Her yere başımız dik gidiyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kadın Kolları'nın Eskişehir Bağları Osmanlı Mahallesi'nde düzenlediği 'Sabah Kahvesi' programına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özhaseki: Her yere başımız dik gidiyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kadın Kolları'nın Eskişehir Bağları Osmanlı Mahallesi'nde düzenlediği 'Sabah Kahvesi' programına katıldı. Elini vicdanına koyan herkesin Kayseri'de yapılan çalışmaları gördüğünü ifade eden Başkan Özhaseki, "Gittiğimiz her yere başımız dik gidiyoruz." dedi.

    Eskişehir Bağları Osmanlı Mahallesi'nde Ak Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Sabah Kahvesi' adlı programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıyı, Başkan Özhaseki ile mülakat için Kayseri'ye gelen The Economist Gazetesi Avrupa Editörü John Peet ve Gazeteci-Yazar Anberin Zaman da izledi.

    Toplantıda konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç bir yanlışlığı düzelterek Eskişehir Bağları bölgesinde mesken tapuları için belediyenin tek bir kuruş dahi almadığını söyledi. Mesken tapusu konusunda sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'nun para aldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, "Bu konuda belediye bir tek kuruş almıyor. Bazı siyasiler gelip kafa karıştırıyorlar. Biz aldatan olmadık. Hepimiz iman ediyoruz. Mümin aldatmaz." şeklinde konuştu.

    'Kayseri seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Özhaseki ise belediye başkanlığına başladığı yıllarda 40 mahallenin gecekondu ve kaçak yapı olduğunu hatırlattı ve Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesinin Kayseri'de gecekonduyu önlemek için ortaya çıktığını kaydetti. O dönemde belediye bürokratlarının dahi bu fikre karşı çıktığını ve bu projenin belediye bütçesini zorlayacağını söylediklerini ifade eden Başkan Özhaseki, "Burası zenginlere iyi villa olur diyenler dahi oldu. Ancak biz burayı çok ucuz fiyata evi olmayanlara verdik. Belki de Melikgazi Belediyesi'nin 2-3 yıllık bütçesi olduğu gibi buraya harcandı. Ama sonuçta burada tamamıyla imarlı, altyapısı yapılmış yeni bir şehir doğdu. Birçok büyükşehirde yaşanan gecekondu problemi ve kavgalı ortam bitti." dedi.

    Göreve geldiklerinde hizmet belediyeciliği yapma sözü verdiklerini anımsatan Başkan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Dedik ki ideolojik takılmayacağız. Kahvelerde militan beslemeyeceğiz. Kavgalara götürmek için adamları bir kenarda maaşa bağlamayacağız. Bizim öyle derdimiz yok. Biz hizmet edeceğiz. Güçlü olanın, zengin olanın değil, haklı olanın sözü geçecek. Bir de 'biz çalışacağız' dedik. Mazeret üretmeyeceğiz. Paramız vardı, yoktu demeyeceğiz. Çaldırmayacağız, çarptırmayacağız dedik. O günden beri de Allah'a hamdolsun sözümüzde duruyoruz. Şehrin yıllar önceki haliyle bugünkü halini çok iyi biliyorsunuz. Elini vicdanına koyan herkes bu çalışmaları ve yapılanları görüyor. Bunun neticesinde de her yere başımız dik gidiyoruz." CİHAN

Yorumlar