Özgür-Der, Mısır’daki idam kararlarını protesto etti

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, (Özgür-Der) Mısır'da haklarında idam kararı verilen Müslüman Kardeşler için Fatih’te eylem yaptı.Şehzade Camii'nde, Cuma namazı sonrası toplanan Özgür-Der üyeleri Beyazıt Meydanı'na yürüyerek,...

Google Haberlere Abone ol
Özgür-Der, Mısır’daki idam kararlarını protesto etti

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, (Özgür-Der) Mısır'da haklarında idam kararı verilen Müslüman Kardeşler için Fatih’te eylem yaptı.

Şehzade Camii'nde, Cuma namazı sonrası toplanan Özgür-Der üyeleri Beyazıt Meydanı'na yürüyerek, Mısır’daki idam cezalarını protesto etti. Protestoya çok sayıda dernek temsilcisi ve vatandaş eşlik etti. Eyleme katılan dernek üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki posterlerle idam cezalarına karşı tepki gösterdi.

İnsanların çok kolay bir şekilde idam edilmek ve katledilmek istendiğini belirten Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, “Suriye gözümüzün önünde maalesef her gün varil bombalarıyla insanlık katlediliyor. Yetmezmiş gibi aynı şeklide Mısır’da Sisi, cuntası ve işbirlikçileri tarafından insanlar tavuk kesmekten daha kolay bir biçimde, insanlar idam sehpalarına ve ipe çekilmek boğazlanmak, katledilmek isteniyor.” ifadelerini kullandı.

Protestoya katılan vatandaşların sık sık ‘Mısır halkı yalnız değildir’ diye slogan attıkları gözlendi. Eylemin bitmesinin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar