Özgecan'ın katilinin eşi o geceyi anlattı

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in eşi N.A. dehşet gecesini anlattı...

Google Haberlere Abone ol
Özgecan'ın katilinin eşi o geceyi anlattı

Suphi Altındöken’in eşi N.A. Tarsus Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı’nda tahsil edilen ifadesinde, cinayet günü eve gelen eşinin yüzünde, ellerinde, boynunda çırmık ve çizik izleri ve kan lekelerinin olduğunu, gözünün altında morarma bulunduğunu söyledi.

Evde pantolonunu değiştirip elini yüzünü yıkadığını ve gözüne buz koyduğunu belirten N.A. “Bir tedirginlik durumu mevcuttu. Ne olduğunu sorduğumda minibüste kavga ettiğini söyledi. 10-15 dakika sonra arkadaşı Fatih’in yanına gitmek üzere evden ayrıldı” dedi.

Eşinin gece eve gelmemesi üstüne meraklanarak aradığını, telefonu kayınpederi Necmettin’in çıktığını belirten N.A. “Kayınpederim karakolda olduklarını, anlatım verdiklerini, merak edecek bir şey olmadığını söyledi.

Eşim saat 07-08 sularında eve geldi. Minibüslerin kalktığı yere gideceğini, kavga olayının tanığı bulunan ve devamlı minibüsü kullanan yolculardan birisini bakmaya gideceğini belirterek, evden çıktı. Bana gönderilen mesajları ve arama kaydını silmemi istedi.

Yaklaşık bir saat sonra eve geldi ve Fatih’in yanına gidiyorum diyerek, ayrıldı. Saat 12.30 sularında ayrıldı ve bir daha kendisini görmedim. Aramama karşın telefonu kapalı bulunduğu için kendisiyle görüşemedim” dedi. Özgecan Aslan’ın öldürülmesine ait Altındöken, “Bu konuyu ilk kez sizden duyuyorum. Şu anda şok geçiriyorum. Bana kendisi bu konudan hiç bahsetmedi. Kendisinin yakalanması konusu için size her çeşitli yardıma hazırım” diye konuştu.

Suphi Altındöken’in şoför arkadaşlarından Ahmet Akar da 12 Şubat akşamı karşılaştığı saldırganın yüzünden “tırnak batma izlerinden yaralanmalar” olduğunu belirterek, “Bizimle selamlaşırken elinde kesici aygıt yaralanmasının olduğunu gördüm. Ne olduğunu sorduk. Aynı gün kavga ettiğini, akşam saatinden buyana jandarmada olduklarını söyledi. Benden 100 TL borç istedi. Param olmaması sebebiyle veremeyeceğimi söyledim” dedi.

ÖZGECAN’IN ARKADAŞI: OTOBÜSÜM ÖNCE GELİNCE AYRILDIM

Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü Hazırlık Sınıfı’nda okuyan B.N.G., Özgecan Aslan’la yakın dost olduklarını, devamlı görüştüklerini, 11 Şubat’ta saat 13.30’da müşterek üniversite servisine binerek Tarsus’taki Yarenlik Alanı’nda indiklerini söyledi. İlkin Ziraat Bankası’na giderek kredi işlemi yaptıklarını, arkasından da Yarenlik Alanı’na uğradıklarını anlattı. Buradan Tarsus Alışveriş Merkezi’ne (AVM) gittiklerini, saat 17-20 içerisinde AVM’de gezdiklerini belirterek, “Tarsus’ta gezmemizin sebebi, Özge’nin ablasından izin alması ve o saate kadar müşterek zaman geçirmemizdi” dedi.

Saat 20.00’de AVM’nin önünde minibüs beklediklerini vurgulayan B.N.G., “Otobüsüm daha öncelikle geldiği için ben binip Özgecan’ın yanından ayrıldım. Ben ayrılana kadar herhangi bir zanlı hal ile karşılaşmadım. Yurduma gittikten sonra Özge’nin ablası Beste bana mesaj attı. ‘Özge nerede?’ diye sorunca ‘Beş-on dakika sonra gelir’ dedim. On dakika sonra ben Beste’ye mesaj attım. ‘Geldi mi?’ diye sordum. Gelmediğini söyledi. Daha sonra polise gittiklerini Beste’den öğrendim” diye konuşu. Özgecan Aslan’ın okuldan erken çıktığı günde “TOK” ismi verilen minibüsleri kullandığını kaydeden B.N.G., “Bu nakil servisinden İçten bulunduğu kimse yoktur. Husumeti bulunduğu bir kimse mevcut mı, yoktur mu, bilmiyorum; olacağını sanmıyorum” dedi.

Özgecan’la tıpkı anda minibüse binen yolculardan Halil İbrahim Tekir, “Ben şoför mahallinin taraf tarafında öndeki koltukta tek başıma oturuyordum. Yolcu şekilde dört-beş şahıs daha vardı. Ben Üzümlü Kavşağı’nda indim. Yol boyunca otobüs içerisinde herhangi bir tyükselişma ve ya olayla karşılaşmadım. Son derece sakin bir gezi yaptık” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar