Özgecan'ın babasını duygulandıran güvercin!

Ressam Ayyıldız, Özgecan'ın tablosunu yapıp, ailesine armağan etti. Özgecan'ın babası, kendisini duygulandıran bir olayı ilk kez açıkladı:

Google Haberlere Abone ol
Özgecan'ın babasını duygulandıran güvercin!

Mersin'in Barış Mahallesi'nde oturan Songül ve Mehmet Aslan'ı ziyaret eden Ressam Ersoy Ayyıldız, memleketi Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde 2 haftada tamamladığı 2 X 1 m. ebadındaki yağlı boya Özgecan tablosunu aileye verirken içli anlar yaşandı.

Tabloyu gören anne Songül Aslan gözyaşlarına boğulurken, baba Aslan ise dakikalarca tabloya baktı. Ayyıldız'ın tablonun alt bölümüne yazdığı 'O insanlığın kalbinde yaşıyor, Yaradan'ın huzurunda misafir' sözleri de aileyi duygulandırdı.

Özgecan'ın isminin verileceği Rehabilitasyon Merkezi inşası için başlatılan katkı kampanyasına destek eda etmek için önümüzdeki aylarda bir sergi açmayı düşündüğünü kaydeden Ayyıldız, "Özgecan'ın yaşadıkları beni fazla aşırı etkiledi. Günlerce etkisinden kurtulamadım. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm ve bu resim ortaya çıkmaya başladı. Zaman süre yemek yemeden saatlerce resim üstünde düşünüp çalıştığım anlar oldu. Öyle ki bir keresinde hiç mesafe vermeden 25 saat boyunca bu resim üstünde çalıştım. Şu temel kadar yaptığım bütün eserlerde bayan olmaktadır ve daima ağlar. Bu vakadan da son derece etkilendiğim için acınızı paylaşmaya geldim. Söylemek istediklerimi tabloda anlattım" dedi.

BEYAZ BİR GÜVERCİN GELDİ

Özgecan'ın ölümünün peşinden evlerinin içine ak bir güvercin geldiğini ilk defa açıklayan kederli baba Mehmet Aslan, kendileri için bunun fazla aşırı anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Dünyada bulunan bütün Özgecanların, dünyayı bundan sonra bir cennet bahçesine çevirmek için savaş edeceklerine, gönül bayrağı ile savaşacaklarına inanıyorum. Bu gün 21'inci yüzyılda kişilerin fert olma bilinci ve vermiş oldukları mücadelede anne ve babaların ne kadar yüksek bilince sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Özgecan'ın sonsuzluğa uğurlandığı ilk 3 günde, birer gün arayla binlerce bireyin bulunduğu bu sokaktaki evimize bir ak güvercin geldi. Bir gün sonra da gri bir güvercin geldi. Bu Allah'ın hikmeti. İnsanlar dahi alternatifini bulamazken güvercinin alternatifini bulup evin içeri girmesi ise fazla aşırı anlamlı."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar