Özgecan’ın ailesinden sağduyu çağrısı

Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan, "Bir insanın yapmış olduğu hatayı tüm meslek grubuna mal edilmesine aile olarak karşıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özgecan’ın ailesinden sağduyu çağrısı

Aslan ailesinin yaşadığı Barış Mahallesi’ndeki evinin önünde yapılan yürüyüşler ve şoförlere gösterilen tepkilerle ilgili izahat oluşturan amca Yaşasın Aslan, Dünya Kadınlar Günü’nün yaklaştığını söyledi.

Bundan ötürü başta Mersin’de olmak üzere bütün Türkiye’de muhtelif yürüyüşler, etkinliklerin yapılacağını belirten Aslan, "Tabi ki malum olayımız da bu açıdan anılacaktır. Kesinlikle hiç bir yürüyüşe karşı değiliz ama aile şekilde tek isteğimiz barışçıl, Özgecan’ımıza yakışır bir gösteri olması. Kesinlikle devletin güçleri ile arbede ortamı yaratmadan bir gösteri yapılması. Zira kızımızın bu vahim vakayı itibarı ile bütün ailelerde, bütün kişilerin kalplerine kalp damlacıkları inmeye başladı. Bunu geliştirmek gerekirken bilhassa Mersin’de 1 Mart’ta ve 8 Mart’ta yapılacak ve daha sonra yapılacak yürüyüşler için anlatmak istiyorum. İnanıyorum ki herhangi bir toplumu şiddete sürükleyecek bir gösteri olmayacaktır, buna inancım tam ama gene de aile şekilde bu tip gösterilerde vahim olayların olmaması adına, fena odaklı grupların bir tarafa çekme durumlarından ötürü masum, kalbinde kalp ve sulh dolu kişilerin bunu engellemesini istiyoruz. Hem ülke görevlilerine hem de aileye katkı etmelerini istiyoruz.

Pazar günü bilhassa Mersin’de bir yürüyüş yapılacak. Her kim destekliyorsa ve yapıyorsa dileğim Özgecan’a yakışır bir yürüyüş olsun. Eğer Özgecan’ımızın adı kullanılacaksa ona yakışır olması, ters takdirde sağduyulu kişilerin fena odaklara izin vermemesini istiyoruz. Sağduyulu kişilerin buna müsaade etmeyeceğini biliyorum. Burada sevgi, sulh mesajları verilmeli ki bütün Türkiye burayı misal almalı" diye konuştu.

"ŞOFÖRLERİMİZ BİZLER İÇİN DEĞERLİDİR"

Bütün şoförlere yapılan protesto gösterileriyle ilgili de Aslan, "Bir şoförün, bir bireyin yapmış bulunduğu hatayı bütün uğraş grubuna mal edilmesine biz aile şekilde karşıyız. Bunun mantıken de böyle olmaması gerekiyor. Bunun için de bütün ülkemizdeki, bilhassa Mersin’deki şoförlerin suçlanmasının hata olduğunu düşünüyoruz. Taksi, minibüs, otobüs şoförlerinin fazla fazla kıymetli olduklarını hepimiz biliyoruz. Eksikler, yanlışlar varsa bunlar kesinlikle ki tamamlanacaktır. Onun için bütün şoförlerimiz bizler için değerlidir. Onlara karşı protesto yaparak, arabalara binmeyerek onları da zor halde bırakmamak gerekir. Bütün kullanıcılarını sevmek, barışın, kalp damlacıklarının bütün kişilerin kalbine doğması vesilesiyle devamını diliyorum" biçiminde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar