Özgecan sonrası toplu taşımaya sivil polis

Mersin'in Tarsus'taki toplu taşıma araçları, sivil kıyafetli polis memurları aracılığıyla denetlenmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Özgecan sonrası toplu taşımaya sivil polis

Mersin'in Tarsus ilçesinde belde arasında etkinlik işaret eden toplu taşıma araçları, sivil kıyafetli polis memurları vasıtasıyla denetlenmeye başlandı.

YOLCULARIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Tarsus Emniyet Müdürlüğü kent İçi Trafik Kayıt Tescil ve Büro Amiri Ali Eskin, denetleme çalışmalarının tanıtımında gazetecilere yaptığı izahatda, vatandaşların mutluluk ve itimat arasında yolculuk etmelerini sağlamak, sürücülerin seyrüsefer kurallarına uyup uymadıklarını belirlemek, toplu taşıma araçlarında yolculara karşı hoş olmayan idare ve davranışların önlenebilmesi için farklı senelerde araçlara sivil polis bindirerek uygulama yapmaya başladıklarını söyledi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Eskin, toplu taşıma araçlarının sürücülerinin yahut çalışanlarının karıştığı birtakım menfi vakalar olduğunu hatırlatarak bu tarz üzücü durumların önlenebilmesinde uygulamanın tesirli olacağını anlatım etti.

Şu temel kadar yaptıkları denetim ve denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını belirten Eskin, denetimlerin sene boyu devam edeceğini sözlerine ekledi.

Toplu taşıma araçlarındaki yolcular da uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını anlatım etti.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Arslan cinayeti Mersin'in Tarsus ilçesinde vuku bulmuş. Arslan, cani minibüs şoförü yönünden hunharca katledilmişti. Bu katı olayın peşinden harakete geçen yetkililer böyle bir karar aldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar