Özgecan Arslan Parkı'nın temeli atıldı

Topbaş istedi, Eyüp'te yeni yapılacak parkın adı 'Özgecan Arslan' oldu

Google Haberlere Abone ol
Özgecan Arslan Parkı'nın temeli atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp'teki Göktürk Fidanlığı'nda yapılacak olan parkın temel atma törenine katıldı. Parkın kurulacağı bölgeye fidan da diken Topbaş, yeni kurulacak parka, Mersin'de cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın isminin verileceğini söyledi.


Törende bir konuşma yapan Topbaş, farklı bir proje anlatmak istediğini belirterek, "Eminönü'nden başlayan, Fatih sahillerinden, Eyüp sahilinden geçen ve Alibeyköy istikametinden ileride yapmış olduğumuz 'cep otogar' dediğimiz noktaya kadar gelen 12 kilometrelik tramvayın hazırlıklarını yaptık. Eminönü'nden bahsettiğim noktaya insanlar 29 dakikada gelebilecek. Eyüp merkezinde de Bayrampaşa'ya çıkan bir tramvayımız var. Onu daha önce söylemiştik. Bunların hepsi birbirine entegre olacak. Niyetimiz de 2019'da bitirmek. Projeleri yapıldı. Animasyonları yapıldı. Böylece, sahil bandındaki trafik yoğunluğunu azaltarak, tramvayla Haliç Sahili'nde bir seyahatin de imkanını ortaya koymuş oluyoruz" dedi. 
Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte parkın kurulacağı bölgeye fidan dikti. Topbaş, parkın temelini atarken de, Remzi Aydın'a, "Çok elim bir olayda kaybettiğimiz değerli yavrumuz Özgecan Aslan'ın ismini versek nasıl olur?" diye sordu. Aydın da Topbaş'ın bu isteğini alkışla karşıladı. Topbaş, "Anısı burada yaşamış olsun. Birilerine de ibret olsun diyorum" karşılığını verdi.  




Yorumlar