Özge Gündoğan cinayeti İstanbul Üniversitesi’nde protesto edildi

Fatih’te eski sevgisi tarafından belediye otobüsünde öldürülen Özge Gündoğan’ın arkadaşları cinayeti protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Özge Gündoğan cinayeti İstanbul Üniversitesi’nde protesto edildi

Fatih’te eski sevgisi tarafından belediye otobüsünde öldürülen Özge Gündoğan’ın arkadaşları cinayeti protesto etti. Gündoğan’ın da öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi’nde toplanan öğrenciler, kampusta yürüyüş yaptı.

Cinayete kurban giden İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Özge Gündoğan’ı arkadaşları unutmadı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adı altında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde toplanan öğrenci ve akademisyenler, cinayete tepki gösterdi. Kadın cinayetleri üzerinde durulan konuşmalarda, Özge Gündoğan’ın polise başvurarak şikayetçi olduğu ve koruma talep ettiği iddia edildi. Arkadaşları Gündoğan’a koruma vermeyen yetkilileri de cinayete ortak olmakla suçladı.

‘Yasta değil isyandayız’, ‘Erkek adaleti değil gerçek adalet’, ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’, ‘Özgenin hesabını soracağız’, ‘Özge Gündoğan ölmeyebilirdi’ ve ‘Kadınlara koruma katillere ağır ceza’ yazılı döviz taşıyan grup slogan atarak kampusta yürüyüş yaptı. Eylemin ardından öğrenciler olaysız dağıldı.



CİHAN

Yorumlar