Özfatura: Suriye toplantısı bilerek sızdırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Burhan Özfatura, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan Suriye’ye yönelik güvenlik toplantısının bilerek sızdırıldığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Özfatura: Suriye toplantısı bilerek sızdırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Burhan Özfatura, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan Suriye’ye yönelik güvenlik toplantısının bilerek sızdırıldığını öne sürdü. www.burhanozfatura.org adresinde kaleme aldığı makalede Özfatura, “Şahsi inancım, bu sızıntının bilerek yapıldığıdır. Böylece hiçbir delil olmaksızın cemaate saldırma fırsatı doğmuş, taraftarlarına mağduriyet hikayeleri anlatılmış, gündemdeki yolsuzluk konuları bertaraf edilmek istenmiştir.” dedi.

Mahalli seçimleri görünüşte AK Parti’nin kazandığını, Başbakan’ın, balkon konuşmasına göre gerilimi artıran bir tempo ile sürdüreceğini kaydeden Burhan Özfatura, “Elbette bu tablodan mutlu olmadım. Ülkem adına üzüntü duydum. İç ve dış politikadaki çok vahim hataların devam edeceğini, iç ve istikrarın ve ekonominin çok bozulacağını, hukuk düzeni yerine, tek adam yönetiminin hakim olacağını, fikir, ifade, teşebbüs hürriyetlerinin askıya alınacağını düşündüm. Şüphesiz Mevlam neylerse güzel eyler. Biz, sebebe yapışır, gayret gösterir, sonuçlara saygı duyarız. Zira inanırız ki herkesin bir hesabı vardır. Ancak Cenab-ı Hakk’ın hesabı galip gelir. Neticenin hayırlı mı hayırsız mı olduğu zaman içinde belli olur. Nitekim Nixon o meşhur Watergate skandalı sonrası seçimi zaferle kazanmıştı. Ama 18 ay sürmeden istifa etmek zorunda kaldı. ABD halkına söylediği yalanların bedelini ödedi. Bu yüzden ne oldum dememeli ne olacağım demelidir.” ifadelerine yer verdi.

Suriye ile savaşa girmek için düşünülen provokasyonların altında, İran bağımlılarının ülkeye hakim olması, muta nikahlarının yaygınlaşmasının geldiğini belirten Özfatura, Bakara suresi başta olmak üzere tüm dini değerlerin hafife alındığı, şirk günahına girecek övgüler düzülebildiğini ve çıkarların ön plana çıktığını kaydetti. Bu seçimlerde AK Parti-BDP dayanışması yaşandığını, bunun için de Mardin-Van gibi büyükşehirlerin güçsüz adaylar çıkarılarak adeta BDP’ye ikram edildiğini aktaran Özfatura, şunları dile getirdi: “Aynı şekilde MHP’nin de CHP’ye destek verdiğini düşünüyorum. Neticede Türkiye iki kampa ayrılmıştır. Oylar aşağı yukarı eşittir. Bu durum, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve muhtemelen öne alınacak olması genel seçimlerin çok kıran kırana geçeceğini, gerilimlerin daha da artacağını göstermektedir. En önemli tehlike ise PKK ve BDP’nin, özerklik konusunda önlerinin açılmış olmasıdır. Zaten normalleşme-açılım vb. masallar ile bölgede devlet otoritesi yok edilmiştir. Asker kışlaya, polis karakola hapsedilmiştir. Bunu perdelemek için de ‘artık, şehit cenazeleri gelmiyor’ yalanlarının arkasına sığınılmıştır. İktidar, seçimleri kazanmak için her yola başvurmuştur. Devletin tüm imkanlarını kullanmıştır. Zaten medyanın büyük bir bölümü yandaş hale getirilmiştir. Sayım sırasındaki elektrik kesintileri, bakanların müdahaleleri, Anadolu Ajansı’nın tutumu, vs. mide bulandıran olaylar olmuştur.” CİHAN

Yorumlar