Özer Matlı’dan ekmek israfı uyarısı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve ekonomiye bir yıllık katkısı 2,8 milyar TL olan 'Ekmeğini İsraf Etme' kampanyasına...

Google Haberlere Abone ol
Özer Matlı’dan ekmek israfı uyarısı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve ekonomiye bir yıllık katkısı 2,8 milyar TL olan 'Ekmeğini İsraf Etme' kampanyasına destek verdi.

Matlı, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından israf konusunda dünyanın en kapsamlı çalışmalarından biri olarak kabul edilen kampanyanın önemli olduğunu dile getiren Matlı, şunları söyledi: "2012 yılında 5 milyon 950 bin adet olan günlük ekmek israfı, 2013 yılında yüzde 18 azalma ile 4 milyon 900 bine düşürülmüştür. Günlük 1 milyon 50 bin yıllık 384 milyon adet ekmek israfının önüne geçilmiştir ki bu israf rakamını daha aşağılara çekmemiz gerekmektedir. Bu israf azalışının ekonomiye katkısı 300 milyon TL’dir. 2012’de israf edilen ekmeğin parasal değeri 1.6 milyar TL'yken 2013’te bu rakam 1.3 milyar TL’ye düşmüştür."

Ekmeğin ihtiyaç kadar alınmasını tavsiye eden Matlı, şöyle devam etti: "Kontrollü ekmek tüketimi sonucu, 2012 yılında ekmek tüketimi için 26 milyar TL’lik harcama 2013 yılında 23’5 milyar TL’ye düşmüş olup 2,5 milyar TL tasarruf sağlanmıştır. 300 milyon TL’da israf edilen ekmeğin parasal değeri düşünüldüğünde 2,8 milyar liralık toplam tasarruf sağlanmıştır. Kaynaklarımızın etkin kullanımı ve ekonomimizin korunması adına başta ekmek israfı olmak üzere, israfın tümüne karşı olduğumuzu ve bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar