Özer Matlı, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. KGF üyeliğine seçilmesi ile ilgili açıklama yapan Özer Matlı, "Küçük ve orta ölçekli işletmelerin KGF imkanlarından...

Google Haberlere Abone ol
Özer Matlı, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. KGF üyeliğine seçilmesi ile ilgili açıklama yapan Özer Matlı, "Küçük ve orta ölçekli işletmelerin KGF imkanlarından mümkün olduğu ölçüde daha fazla faydalanarak büyümelerine destek olmaya çalışacağız." dedi.

Ankara’da gerçekleştirilen Kredi Garanti Fonu Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Küçük ve orta boy işletmeciler, genç girişimciler, kadın girişimciler, krediniz bankadan, teminatınız bizden.” şeklinde konuştu.

Kredi Garanti Fonu’nun Bursa’da da faaliyetinin bulunduğunu belirten Matlı, "KGF’nin Bursa ve çevresinde daha etkin bir yapıda çalışmasıyla ilgili çalışmalarımız da olacaktır." ifadelerini kullandı. KGF’nin bugüne kadar verdiği 3 milyara TL’na yakın kefalet ile yaratılan kredi hacminin yaklaşık 4 milyar TL olduğunu ifade eden Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı şunları söyledi: "KGF, KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmekte, KOBİ'ler lehine ek bir kredilendirme yaratılarak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır. Yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi, ileri teknoloji içeren küçük girişimler, ihracatın desteklenmesi, istihdam artışı sağlayacak yatırımlar ve bölgesel kalkınma amaçlı yatırımlar KGF kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendirilen konulardır.

KGF İMKÂNLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Başarı vadeden genç ve yaratıcı girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırmaktadır. Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin bu teminat problemi, KGF kefaleti ile giderilmekte, bu sayede KOBİ'lerin de banka kredileri kullanma imkanı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250’den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye’nin bütün yörelerindeki KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilirler."

CİHAN

Yorumlar