Özelleştirme karşıtı işçilere polis müdahalesi: 8 gözaltı

Ankara’da termik santrallerin özelleştirilmesine karşı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısında toplanan işçilerin, barikatı yıkması üzerine, polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Özelleştirme karşıtı işçilere polis müdahalesi: 8 gözaltı

Ankara’da termik santrallerin özelleştirilmesine karşı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısında toplanan işçilerin, barikatı yıkması üzerine, polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda bazı işçiler yaralanırken, 8 kişi gözaltına alındı.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin ihalesi nedeniyle toplanan grup, Kurtuluş Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamanın ardından işçiler, polisin kurduğu demir bariyerleri yıktı. Bunun üzerine emniyet güçleri gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İşçiler de polise taş ve pet şişelerle karşılık verdi. Çıkan olaylarda bazı eylemciler yaralandı. 8 işçi ise gözaltına alındı. Müdahale sırasında atlı polislerin bulunması dikkat çekti.

Dağılan işçiler parkın iç kısmında toplandı. Polis ekipleri, grubun etrafında bariyer oluşturdu. Olay yerine gelen bazı CHP’li vekiller, emniyet güçlerinin müdahalesine tepki gösterdi. Daha önceki barikatı parkın içine doğru alan ekipler, burada güvenlik önlemi aldı.
CİHAN

Yorumlar