Özel Zümrüt Koleji'nden annelere konferans

Eğitimci Yazar Mine İzgi, çocuk yetiştirmede cinsiyet farklılığının önemine dikkat çekerek, "Fıtrattan uzaklaştıkça farkındalıkları kaybediyoruz." dedi. Balıkesir'ın Bandırma ilçesinde Eğitimci Yazar Mine İzgi, Anneler Günü münasebetiyle...

Google Haberlere Abone ol
Özel Zümrüt Koleji'nden annelere konferans

Eğitimci Yazar Mine İzgi, çocuk yetiştirmede cinsiyet farklılığının önemine dikkat çekerek, "Fıtrattan uzaklaştıkça farkındalıkları kaybediyoruz." dedi.

Balıkesir'ın Bandırma ilçesinde Eğitimci Yazar Mine İzgi, Anneler Günü münasebetiyle velilere 'Çocuk Gelişimi ve Annenin Rolü' konulu konferans verdi. Özel Zümrüt Koleji tarafından Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu'nda veliler için düzenlenen konferansta konuşan Mine İzgi, çocuk yetiştirme hakkında bilgi verdi.

İzgi, anne ve babaların, cinsiyete dikkat ederek çocuk yetiştirmesi tavsiyesinde bulundu. Bebeğin, anne karnında cinsiyetinin belli olmasından itibaren sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini aktaran İzgi, "Çocukların cinsiyetlerine göre kıyafetler almak gerekir. Özellikle 2 yaşından sonra çocuklar cinsiyetlerini fark etmeye başlar. Bu zamandan sonra kıyafetlerde, oyuncaklarda seçici olmak gerekir." dedi.

Kız ve erkek çocukların, aynı yöntemle doğru yetiştirilemeyeceğini ifade eden Yazar Mine İzgi, "Kız çocuklarına hitap ederken daha yumuşak bir üslup kullanmak gerekir. Anne ve babaların çocuk yetiştirmede doğru görev paylaşımı yapması gerekir. Çocuklara, doğdukları andan itibaren koyulan isimlerle cinsiyet farkındalığı başlar. Seçilen kelimelere, oynanan oyunlara ve ses tonuna kadar gösterilmesi gereken hassasiyetler vardır." şeklinde konuştu.

Konferans sonunda velilere, Anneler Günü münasebetiyle karanfil dağıtılırken, Eğitimci Yazar Mine İzgi de kitaplarını imzalayarak okurlarına dağıttı.

CİHAN

Yorumlar