Özel Tokat İpek Koleji MAFETYA'dan iki ödülle döndü

Özel Tokat İpek Koleji, Türkiye genelinde düzenlenen Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması'nda (MAFETYA) bir gümüş madalya ve bir jüri özel ödülü ile Tokat’a Türkiye 2.liği kazandırdı. Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Özel Tokat İpek Koleji MAFETYA'dan iki ödülle döndü

Özel Tokat İpek Koleji, Türkiye genelinde düzenlenen Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması'nda (MAFETYA) bir gümüş madalya ve bir jüri özel ödülü ile Tokat’a Türkiye 2.liği kazandırdı.

Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl Türkiye genelinde 9.'su düzenlenen Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması'nın (MAFETYA) finali tamamlandı. 72 ilden 479 okul, 2 bin 615 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilere 50 test sorusu yöneltildi. 30 matematik, 20 fen için 150 dakika ter döken öğrenciler, her kategori için 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz ve 6'şar jüri özel ödülüne layık görüldü. 6, 7 ve 8. sınıf kategorilerinin yer aldığı yarışmaya; 800 rehber öğretmen ve 3 bin 846 veli misafir olarak katıldı.

Özel Tokat İpek Ortaokulu, 8.sınıflarda Ubeyd Akif Altun gümüş Madalya alarak Türkiye 2. liği elde ederken, ve 6.sınıflarda ise Taha Berke Şimşek jüri özel ödülü alarak büyük bir başarı elde etti. Yarışma sonucunda Tokat’a madalya kazanan öğrenciler, Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından çeşitli ödüllerle ödüllendirildi. Yarışma hakkında açıklama yapan Özel İpek Koleji Okul Müdürü Hasan Ko,ç "Öğrencilere evrensel bir dil olan matematiğin yaşadıkları çağdaki yükselen değerinin sezdirilmesi, günlük hayatla iç içe gelişen Fen ve Teknolojinin sevdirilmesinin ve bu alanlarda daha ileri çalışmalar yapabilecek öğrencilerin tanışarak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına imkan hazırlanmasının amaçlandığı yarışmada öğrencilerimizin madalya alması bizlere ve ailelerine ayrı bir mutluluk vermiştir.” dedi.

Madalya kazanan öğrencileri tebrik eden okul müdürü Hasan Koç, öğrencilerin başarılarında emeği geçen matematik ve fen öğretmenlerine, öğrencilerin ailelerine teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar