Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası’na 68 sporcu katıldı

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası, Adana Yüreğir Serinevler Atletizm tesislerinde gerçekleştirildi. Yarışlara 30 ilden 68 sporcu katıldı.Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Bilal...

Google Haberlere Abone ol
Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası’na 68 sporcu katıldı

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası, Adana Yüreğir Serinevler Atletizm tesislerinde gerçekleştirildi. Yarışlara 30 ilden 68 sporcu katıldı.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Bilal Aydın, Adana’nın tesis yönünden hayli zengin olduğunu söyledi. Aydın, “Antalya'da yaptığımız bölgeler arası atletizm bölgesel şampiyonaların ardından defalarca ulusal ve uluslararası sportif organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapmış olan Adana'da Türkiye Şampiyonası'nı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Adana’da gerçekleştirilen müsabakaların aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıdığını ifade eden Aydın şöyle devam etti: "Yarışlara 30 ilden 68 sporcu katıldı. Özel sporcularımız 14 yıldır genel ve yerel yönetimlerimizin verdiği desteklerle evlerinde oturmayarak bu tür faaliyetler yönlendirilerek büyük başarılara imza atmaktadırlar. Kars'tan Edirne'ye, kadar tüm çocuklarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ülkemizi yurt dışında temsil edecek sporcuların seçildiği bir şampiyonanın Adana’da yapılıyor olmasından dolayı gururlu olduğunu ifade etti. Türkiye Özel Sporcu gençlerin spor yapmak için hiçbir bahanenin geçerli olmadığını ortaya koyduğunu belirten Vali Coş, “Milletin göz bebeği olarak nitelendirdiğimiz bu sporcuların Adana'da yarışmasının ve Türkiye Şampiyonası'nın burada yapılmasının büyük önem arz etmektedir.“ diye konuştu.

Bu arada 8 kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren sporculardan 100 metrede birinci olan Yunus Vesek’e Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, İkinci olan Ufuk Babacan’a , Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üçüncü olan Muhammed Amaç’a da Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç madalyalarını taktı. CİHAN

Yorumlar