Özel Sıddık Tekin Liseleri TÜBİTAK Proje Yarışması'nda zirveden ayrılmıyor

Batman Özel M. Sıddık Tekin Anadolu ve Fen Liseleri, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışması'nda, sergilenmeye değer görülen 12 proje ile bölge genelinde en fazla projesi kabul gören okul unvanını devam ettird.

Google Haberlere Abone ol
Özel Sıddık Tekin Liseleri TÜBİTAK Proje Yarışması'nda zirveden ayrılmıyor

Batman Özel M. Sıddık Tekin Anadolu ve Fen Liseleri, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışması'nda, sergilenmeye değer görülen 12 proje ile bölge genelinde en fazla projesi kabul gören okul unvanını devam ettirdi.

Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik, Sosyoloji ve Coğrafya alanlarında hazırlanan 730'un üzerinde projenin, finalist olabilmek için verdiği mücadele ardından öğretim üyelerinden oluşan jüri, 101 projeyi sergilenmeye layık gördü. Özel M. Sıddık Tekin Lisesi, öğrencilerinin ürettiği 12 proje ile finalist olarak, bölge genelindeki okullarda en fazla projesi sergilenen okul oldu.

Okul Proje Koordinatörü İsmail Şiran ve Yener Avci, "TÜBİTAK gibi, ülkemizin en saygın bilimsel otoritesi olan bir kurumun düzenlediği proje yarışmalarında okulumuzun artık gelenekselleşen başarılarının haklı gururunu yaşıyoruz. Jüri değerlendirmesi için gönderilen 59 projemizden 12'si finallere kalmayı başardı. Van'da gerçekleşecek olan sergiye tüm halkımızın da yüksek katılımlarını bekliyor, bu başarılarımızı güzel Batmanımıza hediye ediyoruz." dedi.

Özel Mehmet Sıddık Tekin Anadolu ve Fen Liseleri Okul Müdürü Ali Erdoğan ise "Okulumuzda proje çalışmaları, geçen eğitim öğretim sezonunun bitmesinin hemen ardından başlamıştır. Altı aylık bir emeğin ardından Türkiye çapında ses getiren bu denli büyük bir başarı bizleri de çok mutlu etti. Proje hazırlamanın, öğrencilerin sorun yerine çözüm üretme kültürüne olumlu katkılarını biliyor ve bu yönde ciddi gayretler gösteriyoruz. Umarım finallerde de başarılı olup Batman ilini Türkiye genelinde temsil edebiliriz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar