Özel Sanko Koleji'ne TÜBİTAK’tan teşvik ödülü

Özel Sanko Koleji öğrencilerinin bilgisayar dalındaki matematik projesi, TÜBİTAK tarafından yapılan '45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda teşvik ödülü aldı.Ankara Congresium Kültür ve Gösteri Merkezi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Özel Sanko Koleji'ne TÜBİTAK’tan teşvik ödülü

Özel Sanko Koleji öğrencilerinin bilgisayar dalındaki matematik projesi, TÜBİTAK tarafından yapılan '45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda teşvik ödülü aldı.

Ankara Congresium Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan 'Türkiye Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Burak Erkılınç ve İsmet Erdem Demir’in matematik öğretmeni Mehmet Başaran danışmanlığında yaptığı, 'Görüntü İşleme Yöntemi ile En Kısa Yol Bulma Algoritması ve Yazılımı' adlı projeleri, Türkiye dördüncüsü olarak teşvik ödülüne layık görüldü.

Projelerinde öğrenciler, kendi geliştirdikleri bir algoritma ve yazılım ile verilen herhangi bir harita veya yolu, görüntü işleme tekniği ile çözümleyerek en kısa yoldan, hedeflenen noktaya varmayı amaçlayan algoritma ve yazılım tasarladı.

Özel Sanko Koleji Müdürü İhsan İçbudak, Mersin bölge finalinde Özel Sanko Koleji’nin Fizik ve Bilgisayar dallarındaki iki projesinin, 100 proje arasından bölge birinciliğine değer görülerek Ankara’da yapılan finalde yer almaya hak kazandıklarını hatırlatarak, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutladı. İçbudak, “Öğrencilerimizin, çağımızın önemli eğitim enstrümanlarını kullanarak bilişim teknolojisi alanında pratik çözüm yolları öneren projeler üretmeleri, geleceğe donanımlı hazırlandıklarının kanıtıdır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar