Özel Rafet Kahraman Liseleri, Suriyeli mültecilere bir TIR yardım gönderdi

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’na bağlı Rafet Kahraman Liseleri, Suriye'deki savaş mağdurlarına bir TIR dolusu yardımla destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Özel Rafet Kahraman Liseleri, Suriyeli mültecilere bir TIR yardım gönderdi

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’na bağlı Rafet Kahraman Liseleri, Suriye'deki savaş mağdurlarına bir TIR dolusu yardımla destek verdi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan ve Kimse Yok Mu Derneği’nin de destek verdiği 'Sana ihtiyacım var' kampanyasına kayıtsız kalmayan Rafet Kahraman Lisesi öğrenci ve velileri; gıda, temizlik ve insani yardım malzemesini Suriyeli mültecilere gönderdi.

Öğrencilerine bu kampanyadan bir kez bahsettiklerini söyleyen Rafet Kahraman Liseleri Okul Müdürü Fethi Yumşak, “Öğrencilerimiz organize olarak bir tır dolusu malzeme topladı. Kermes düzenleyerek elde ettikleri gelir ile Suriyeli kardeşlerimize yardım ellerini uzatmak istediler” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan'da, Suriyeli savaş mağdurlarının ilk günden itibaren yanında olduklarını belirterek, Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkacak 50 TIR'ın Anadolu insanın geniş gönlünü ve yardımseverliğini temsil ettiğini söyledi.

Nilüfer Eğitim Kurumları öğrencilerine kampanyaya olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Hizan, “Bu kampanyayı hazırlarken bir an olsun elimizin boş döneceğini düşünmedik.” dedi.

Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalmadıklarını söyleyen öğrenciler ise “Ülkelerindeki savaştan kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizi görmezden gelmemeliyiz. Anadolu insanının sıcak elini sınırın öbür ucuna kadar uzatmalıyız.” diye konuştu.

Suriyeli mülteciler için Bursa'dan yola çıkan TIR, Nilüfer Eğitim Kurumu öğrencilerinin dualarıyla uğurlandı. CİHAN

Yorumlar