Özel Özcan Ortaokulu öğrencileri matematikte 10 madalya aldı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Özel Özcan Ortaokulu'nun öğrencileri, 29. Uluslararası Ortaokul Öğrencileri Matematik Olimpiyatı (AMC-8)'nda 10 madalya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Özel Özcan Ortaokulu öğrencileri matematikte 10 madalya aldı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Özel Özcan Ortaokulu'nun öğrencileri, 29. Uluslararası Ortaokul Öğrencileri Matematik Olimpiyatı (AMC-8)'nda 10 madalya kazandı. Kategorilerinde üç altın, beş gümüş ve iki bronz alan öğrenciler, Edremit Körfezi’nin gururu oldu.

AMC-8, ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından Türkiye temsilciliklerince İzmir, İstanbul ve Ankara'da yapıldı. Kendi alanında dünyanın en prestijli yarışması sayılan AMC-8'e, dünya genelindeki 6 bin okuldan toplam 350 bin öğrenci katıldı. Madalyalar Türkiye, Çin, ABD, Kanada, Rusya, Kore ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı. Özel Özcan Ortaokulu'ndan Serra Satı, Hilal Beyza Karaca ve Gülce Balaban altın, Yusuf Güney, Yamaç Yazar ve İlkhan Bora Özturan bronz madalya aldı. Okul Müdürü Ramazan Kabataş, yaptığı açıklamada, "Bu olimpiyat, dünyada kabul gören ve uzun zamandır yapılan bir yarışma. Biz öğrencilerimizin eğitim öğretimini her anlamda her anlamda takip etmekteyiz. Bu tip yarışmalara hazırlayarak, gelecekleri adına önemli adımlar atmaktayız. Öğrenciler, dünya çapında bir yarışmanın içinde geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bu zor ve uzun soluklu çalışmalarda destek olan ailelere, öğrencilerimize, mesai tanımaksızın fedakârca öğrencilerini hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi. CİHAN

Yorumlar