Özel Özcan Etnografik Tarih ve Kültür Müzesi meraklıları bekliyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Özel Özcan İlköğretim Okulu'nda bulunan Etnografik Tarih ve Kültür Müzesi basına tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özel Özcan Etnografik Tarih ve Kültür Müzesi meraklıları bekliyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Özel Özcan İlköğretim Okulu'nda bulunan Etnografik Tarih ve Kültür Müzesi basına tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 26 Şubat 2012 tarihli olur yazısıyla kurulan müzede, irili ufaklı 27 bin adet tarihî eser bulunuyor.

Müzenin sorumlusu Ali Tüzün, yaptığı açıklamada, "Okullar bazında ilk tarih ve kültür müzesi. Karınca kararınca çevremizde bulunan bu tarihî değerlere sahip çıkmak, koruma altına almak misyonu üstlendik. Gerek Bizans ve Roma dönemine ait arkeolojik eserler gerek her türlü inanç ve etnik grubu bünyesinde himaye eden Osmanlı’ya ait eserler gerekse cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar yazılı ve görsel eserlere evsahipliği etmekteyiz. Bu bağlamda padişah beratları, Çanakkale gazilerine ait materyaller, Atatürk’ün 1927 baskılı Nutuk'u, harf inkılabının önce ve sonra evrelerine ait mecmua ve eserler ziyaretçilerimizi beklemektedir." dedi. Şu anki mekanlarının dar olduğunu vurgulayan Tüzün, "Halka açık, Edremit turizmine katkıda bulunacak modern müze dizaynıyla eserlerin sergileneceği bir yapıya ulaşmak en büyük emelimiz. Devlet büyüklerinden ve yerel yönetimimizden bu hususta destek bekliyoruz.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar