Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kenya'da dünya şampiyonu oldu

Kenya’nın Başkenti Nairobi’de Lıght Academy Eğitim Kurumları'nın düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad Çevre Proje Yarışması’na katılan İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, dünya birinciliği ve üçüncülüğünü...

Google Haberlere Abone ol
Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kenya'da dünya şampiyonu oldu

Kenya’nın Başkenti Nairobi’de Lıght Academy Eğitim Kurumları'nın düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad Çevre Proje Yarışması’na katılan İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, dünya birinciliği ve üçüncülüğünü elde etti.

Afrika’nın tek Çevre Olimpiyatı olan Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği Golden Climate (Altın İklim) Olimpiyatına 31 ülkeden 136 proje katıldı. Değerlendirmeler sonucunda Özel Nilüfer Safvet Koleji’nin 7. sınıf öğrencileri Mehmet Can Keskin ve Onur Önlü ‘Güvenli Pencere’ konulu projeleri ile altın madalya kazandı. 7. sınıf öğrencileri Halil İbrahim Gündüz ve Yusuf Mert Yıldızın hazırladığı ‘Ses Aktarımı’ konulu projeleri ile bronz madalya almaya hak kazandı.

Nilüfer Safvet Koleji Okul Müdürü İsmail Göbül Uluslar arası, ulusal ve il genelinde yapılan yarışmalarda elde edilen derecelerin başarılarını tescillediğini ifade etti. Göbül, şunları söyledi: "Okulumuz olimpiyat ve proje yarışmalarında başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Biz okul olarak ilçemizin adını eğitimde duyurmak için öğretmen ve öğrencilerimizle gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Okul olarak öğrencilerimizin çok yönlü yetişmesi ve dünyayı tanıması bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin öz güvenlerinin gelişmesi ve ilgi duydukları alanlarla ilgili çalışmalar yapması adına ulusal ve uluslararası tüm yarışmalara katılmaya özen gösteriyoruz. Kenya’da yapılan çevre olimpiyatı da bunlardan bir tanesi. Öğrencilerimiz lise öğrencileri ile birlikte bu yarışmaya katıldılar. 7.sınıf öğrencilerimiz projelerini en güzel şekilde sunarak ülkemize madalya kazandırarak İnegöl ve Bursa’nın gururu oldular."

Lıght Academy Eğitim Kurumları'nın düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad çevre proje yarışmasına Amerika, Almanya, Brezilya, Bosna Hersek, Türkmenistan, Pakistan, Güney Afrika gibi eğitimde öne çıkan devletlerden çok sayıda proje katıldı.

CİHAN

Yorumlar