Özel Kızılırmak'tan 'Harezmî Akıl Oyunları Yarışması'

Özel Kızılırmak İlk ve Ortaokulu, Kırıkkale’de Harezmi Akıl Oyunları Yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Özel Kızılırmak'tan 'Harezmî Akıl Oyunları Yarışması'

Özel Kızılırmak İlk ve Ortaokulu, Kırıkkale’de Harezmi Akıl Oyunları Yarışması düzenledi. Kırıkkale’de 4, 5, 6 ve 7. sınıf düzeyinden 10 farklı okuldan toplam 200 öğrencinin katıldığı yarışma, 5 farklı kategoride 2 grup halinde gerçekleşti.

Her sınıf kendi arasında yarışmaya katıldı. Öğrenciler, Çin daması, 9 taş, mangala, Quoridor ve reversi oyunlarıyla birbirleriyle mücadele etti. Büyük çekişmelere sahne olan maçların sonunda toplam 27 öğrenci madalya ve çeşitli ödüller kazandı. Oyunlarda 3. olan öğrencilere bronz madalya ve NT’den 30 lira değerinde hediye çeki, 2. olan öğrencilere gümüş madalya ve NT’den 50 TL değerinde hediye çeki, 1. olan öğrencilere ise altın madalya ve gram altın hediye edildi.

Özel Kızılırmak İlk ve Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, “Günümüz öğrencilerinin vakit geçirme araçlarının televizyon ve bilgisayar olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğrencilere ve velilere farklı alternatifler sunmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Oynanan oyunlar hem çocukların kendi aralarında hem de aileleri ile oynayabilecekleri keyifli oyunlar. Bu sayede hem öğrenciler biraz da olsa televizyon ve bilgisayardan uzak durmuş olacak hem de aileleri ile kaliteli ve nitelikli vakit geçirmiş olacaklar. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Harezmî Akıl Oyunları’na seneye daha geniş katılımın olacağını düşünüyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar