Özel Kızılırmak 6 ülke çocuklarını ağırladı

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları 'Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur' adındaki Avrupa Birliği Projesi kapsamında Türkiye, Litvanya, Polanya, Slovakya, Romanya ve Güney Kıbrıs’tan öğrenci ile öğretmenleri ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Özel Kızılırmak 6 ülke çocuklarını ağırladı

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları 'Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur' adındaki Avrupa Birliği Projesi kapsamında Türkiye, Litvanya, Polanya, Slovakya, Romanya ve Güney Kıbrıs’tan öğrenci ile öğretmenleri ağırladı. Okul, misafirlerine zengin Türk kültürü ve tarihi tanıtan program ile spor aktiviteleri düzenledi.

Okul öğretmenlerinden Ahmed Vasfi Ünsal’ın koordinatörlüğünde yapılan proje sayesinde yeni arkadaşlıklar oluşturuldu. Projede yabancı dil eğitiminin önemine vurgu yapıldı. Projenin yaygınlaşması için Özel Sakarya İlk ve Ortaokul öğrencilerine, bisiklet hediye edilerek, okula bisiklet ile gelme alışkanlığı kazandırılma hedeflendi.

Ayrıca misafirlere başta Kırıkkale olmak üzere, Kapadokya, Kırşehir, Ankara, Bolu ve İstanbul illeri gezdirildi. Geziden misafirler etkilendiklerini söyledi. Bazı misafirler ise, gezilen yerleri rüyalarında gördüklerini beyan etti. Proje sayesinde ülke kültürlerinin buluşması sağlandı.

Kale Feza Eğitim Kurumları Müdürü Hayrettin Kaya, yapılan tüm programlardan velilerinin ve kendisinin çok memnun kaldığını belirterek, önümüzdeki yıllarda da benzer Avrupa gezilerinin yapılacağının açıkladı. CİHAN

Yorumlar