Özel Fırat Lisesi TÜBİTAK proje yarışmasında bölge üçüncüsü oldu

Balıkesir Özel Fırat Fen Lisesi, 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Eskişehir bölge finallerinde, fizik projesiyle üçüncü oldu.

Google Haberlere Abone ol
Özel Fırat Lisesi TÜBİTAK proje yarışmasında bölge üçüncüsü oldu

Balıkesir Özel Fırat Fen Lisesi, 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Eskişehir bölge finallerinde, fizik projesiyle üçüncü oldu. Okulun öğrencilerinden Bahar Güngör ve Ebrar Kirazlı'nın "Hassas Terazi Yardımıyla Paralel Plakalı Kondansatörlerde Farklı Bir Ölçme Yöntemi" isimli projesi, 256 fizik projesi arasında birinci elemede ilk 17, ikinci elemede ise ilk üçe girdi.

Proje danışmanı olan Fizik öğretmeni Atilla Yaşar, bu tür yarışmaların öğrencilere ufuk kazandırdığını belirterek, "Öğrencilerimiz bu yıl bölge üçüncüsü oldu fakat büyük bir tecrübe kazandılar. Bu tecrübeyle gelecek yıl birinci olacaklarına inanıyorum." dedi. Okulun bilimsel çalışmalarını sürekli desteklediklerini ifade eden Müdür Hüseyin Erciyas da, "Yaptığımız proje çalışmalarıyla proje tabanlı eğitime geçiş sürecini hızlandırmaktayız. Bu vesileyle okulumuza ve Balıkesir ilimize kazandırdıkları bölge üçüncülüğünden dolayı öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar