Özel Fatih Koleji öğrencileri ABD'den ödülle döndü

ABD Houston'da 28 Nisan-4 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşen I-SWEEEP Proje Olimpiyatı’nda İzmirli öğrenciler bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı.    Dünyanın en kaliteli projelerinin yarıştığı I-SWEEEP’e bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
Özel Fatih Koleji öğrencileri ABD'den ödülle döndü

ABD Houston'da 28 Nisan-4 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşen I-SWEEEP Proje Olimpiyatı’nda İzmirli öğrenciler bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı.

    Dünyanın en kaliteli projelerinin yarıştığı I-SWEEEP’e bu yıl 66 ülkeden 385 proje katıldı. Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri bu önemli yarışmada 2 kere kürsüye çıktı.

    Enerji dalında yarışan Yaren Sever, “Fabrication and Characterızatıon of Carbon Nanotube Doped Photovoltaıc Cells adlı projesi ile dünya 2. oldu ve gümüş madalya kazandı. Mühendislik dalında yarışan İzmir Fatihli öğrenciler Büşra Yıldırım ve Koray Şekerin de 'Detectıon and Vısualızatıon of the Quantızed Behaviour of Resistance and Conductıvıty ın Golden Wıre' adlı ortak projeleri ile dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı.

    Açılış töreninde yapılan tüm ülke bayraklarının dalgalandırıldığı bayrak töreninde Türkiye adına Koray Şekerin milli bayrağımızı da onurla taşıyarak ülkemizi temsil etti. Danışman öğretmenleri Viki Kalderon, öğrencilerin İngilizce sunumlarda ve projeyi tanıtmada gösterdikleri yüksek performans ve başarıdan çok gurur duyduğunu, uzun süren bir proje hazırlık süresinden sonra gelen dünya çapındaki başarıların ekip çalışmasının eseri olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar