Özel Erkul Tunagür Anaokulu öğrencilerine 'aile büyüklerine saygı' eğitimi

Kocaeli'nde Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Erkul Tunagür Anaokulu 3 -4 yaş grubu öğrencileri, okulda hazırladıkları eserleri postaneye giderek bir mektup aracılığıyla gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Özel Erkul Tunagür Anaokulu öğrencilerine 'aile büyüklerine saygı' eğitimi

Kocaeli'nde Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Erkul Tunagür Anaokulu 3 -4 yaş grubu öğrencileri, okulda hazırladıkları eserleri postaneye giderek bir mektup aracılığıyla gönderdi. Aileler, çocuklarının bu faaliyeti karşısında duygulandı.

Özel Erkul Tunagür Anaokulu'ndan yapılan açıklamada, 3 -4 yaş grubundaki öğrencilerin 'değerler eğitimi'nde aile büyüklerine ve yaşlılara saygılı davranmayı işlediği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu konuyu işledikleri süre zarfında öğrencilerimize, 'yaşlı nedir, kimler yaşlıdır, yaşlılara nasıl davranmalıyız?' gibi sorulara da cevap verecek bilgiler sınıf öğretmenleri tarafından aktarıldı. Drama çalışması ile çocuklar yaşlıların ve aile büyüklerinin özelliklerini öğrendi. Onlara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Onları mutlu etmek için neler yapılabileceği soruldu. 'Onlara hediye almak istedikleri, sarılmak istedikleri, onlara gitmek istedikleri' cevaplarını veren çocuklarla aile bireylerine kendi elleri ile hazırladıkları sanatsal boyama çalışması gönderdiler. Bu eserlere kendi ağızlarından dökülen ifadelerle öğretmenleri yazılar ekledi. Böylece aile bireylerine olan sevgilerini, özlemlerini ifade etmiş oldular. Bu kadarla da kalmadı elleriyle hazırladıkları eserleri okul servisine binerek postaneye giderek kendi elleriyle yolladılar. Bu çalışmadan kendileri de mektubu alan aile bireyleri de son derece mutlu oldu." CİHAN

Yorumlar