Özel Erkul Eğitim Kurumları ve FEM Dershanesi LYS'de Türkiye 14'üncüsü çıkardı

Kocaeli’nde, Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi ile FEM Dershanesi öğrencileri, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) yine büyük başarı elde etti. Lise ve dershane öğrencisi Yakup Enes Durak...

Google Haberlere Abone ol
Özel Erkul Eğitim Kurumları ve FEM Dershanesi LYS'de Türkiye 14'üncüsü çıkardı

Kocaeli’nde, Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi ile FEM Dershanesi öğrencileri, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) yine büyük başarı elde etti. Lise ve dershane öğrencisi Yakup Enes Durak YTM3 dalında Türkiye 14’üncüsü oldu. Lise, ilk 100’de 13 derece elde ederken, dershane de ilk 100’e 5 öğrencisini sokmayı başardı.

Kocaeli FEM Dershanesi Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan ve Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hilmi Öz, dereceye giren öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenlendi. Öz, yaptığı açıklamada, liselerinin LYS’de büyük başarıya imza attığını belirterek, “Sonuçlara göre öğrencimiz Yakup Enes Durak YTM3 dalında Türkiye 14’üncüsü ve Kocaeli 1’incisi oldu. Öğrencimiz 13 dalda Türkiye’de ilk yüze girdi ve 13 dalda da Kocaeli 1’incisi oldu. İlk yüzde 13 derece ilk binde 6 öğrenci ile 75 derece elde edildi.”dedi.

Öz’ün verdiği bilgiye göre, lise öğrencisi Yakup Enes Durak YTM3’te Türkiye 14’üncüsü, Alperen Aras YYGS4 dalında Türkiye 207’incisi, Yunus Kardaş MF2 dalında Türkiye 211’incisi, İbrahim Şamil Emirhan YTM1 dalında Türkiye 232’incisi, Furkan Tanır YYGS1 dalında Türkiye 433’üncüsü, Süleyman Emre Temiz YYGS4 dalında Türkiye 885’incisi oldu. Öz, Erkul Eğitim Kurumları Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi her olduğu gibi deneyimli, fedakar eğitim kadrosuyla hem Başiskele ilçesini hem Kocaeli’ni YGS ve LYS’de Türkiye genelinde başarıyla temsil ettiğini anlattı. Öz, “2013 LYS’de Türkiye 16’ncısı çıkaran okulumuz, başarının bir tesadüf olmadığını, süreklilik arz ettiğini ispat etmiştir.”dedi.

Öz, Erkul Eğitim Kurumları’nın sadece üniversite sınavlarında değil aynı zamanda olimpiyat ve proje yarışmalarında üstün başarılar elde ettiğini belirtti. Öz, şöyle devam etti: “Bu öğretim yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen matematik olimpiyatlarında altın madalya alarak ilimize de ilk altın madalyayı getirmiştir. Yine bu yıl Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen liseler arası matematik olimpiyatlarında Özel Erkul Fen Lise öğrencilerimiz 1 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya almıştır. TÜBİTAK tarafından düzenlenen olimpiyatlarda mayıs 1. aşama sınavında matematik, kimya ve biyoloji dallarında toplam 5 öğrencimiz başarılı olmuştur. Okulumuz geçen yıl uluslar arası proje yarışmalarında 2 dünya 1’inciliği, 2 dünya 2’nciliği elde etmiştir. Bu yıl da TÜBİTAK proje yarışmalarında bir projemiz bölge finalisti olmuştur.” Öz, her alanda başarılı olan Erkul Eğitim Kurumları’nın seçkin ve fedakar öğretmen kadrosu ile Kocaeli’nin başarılı eğitim kurumu olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

FEM’DEN BAŞARILI SONUÇLAR

Kocaeli FEM Dershanesi Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan da Kocaeli’nin bireysel ve kitlesel başarıda geçen yıla nazaran daha iyi sonuç elde ettiğini ifade etti. Karaoğlan, dershane öğrencilerinin başarılarına değinerek, “Kocaeli FEM Dershanesi, Türkiye geneli ilk 100’de 5 farklı öğrenci ilk 1000’de 30 farklı öğrenci ile LYS’ye damga vurmuştur. Bununla beraber 2012 LYS’de üniversiteye yerleştirdiğimiz öğrenci sayısı 2 bin 464 iken, 2013 LYS’de bu rakam 3 bin 304 olmuştur. 2014 LYS’de bu rakamın daha da artacağı temennimizdir. Bu da gösteriyor ki FEM Dershanelerinin başarıları sadece derecelik öğrencileri kapsamamakta, bireysel olarak da her öğrenci yakalayabileceği en güzel sonuca ulaşmaktadır.”diye konuştu.

Karaoğlan, dereceye giren neredeyse bütün öğrencilerin hükümetin kapatmak için kanun çıkardığı dershanelere giden öğrenciler olmasına dikkat çekti. Karaoğlan, FEM olarak tercihler konusunda da büyük bir özveri ile öğrencilerinin yanında olacaklarını anlattı. Türkiye 14’üncüsü olan Yakup Enes Durak da sınava okul ve dershane ile birlikte çalıştığını söyledi. Durak, desteklerinden dolayı lise, dershane hocalarıyla ailesine teşekkür etti. Durak, hedefinin Galatasaray Üniversitesi’nde hukuk okumak olduğunu anlattı. Öte yandan, lise ve dershane yöneticileri dereceye giren öğrencilerini altınla ödüllendirdi.

CİHAN

Yorumlar