Özel Erkul Eğitim Kurumları öğrencilerinin TÜBİTAK başarısı

Kocaeli’nde faaliyet gösteren Özel Erkul Eğitim Kurumları öğrencileri, TÜBİTAK tarafından bu sene 22. düzenlenen bilim olimpiyatlarının birinci aşamasında büyük başarı gösterdi. Birinci aşama sınavında başarılı olan 5 öğrenci,...

Google Haberlere Abone ol
Özel Erkul Eğitim Kurumları öğrencilerinin TÜBİTAK başarısı

Kocaeli’nde faaliyet gösteren Özel Erkul Eğitim Kurumları öğrencileri, TÜBİTAK tarafından bu sene 22. düzenlenen bilim olimpiyatlarının birinci aşamasında büyük başarı gösterdi. Birinci aşama sınavında başarılı olan 5 öğrenci, TÜBİTAK yaz okulu kampına katılmaya hak kazandı.

Özel Erkul Eğitim Kurumları Genel Müdürü Aytekin Özçelik, Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hilmi Öz, öğrencileri hazırlayan öğretmenler ve birinci basamakta başarılı olan öğrencilerle basın toplantısı düzenlendi. Özçelik, TÜBİTAK tarafından her yıl bilim olimpiyatları düzenlendiğini hatırlattı. Özçelik, "Liseye (son sınıflar hariç) ve ortaokulların 8. sınıfına devam etmekte olan öğrencileri temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla matematik, bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte.” dedi. TÜBİTAK tarafından 22.'si düzenlenen bilim olimpiyatları sonuçlarının belli olduğunu belirten Özçelik, kurumlarının her yıl olduğu gibi bu yılda açıklanan sonuçlara göre başarılı olduğunu ifade etti.

Özçelik, şunları kaydetti: "Özel Erkul Eğitim Kurumların’da da matematik, fizik, kimya, biyoloji ve ilköğretim matematik branşlarında olimpiyat çalışması yapılmakta. Bir sene boyunca yapılan çalışmalar sonucunda Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi öğrencilerinden 10. sınıf öğrencisi Eray Gönülal, 9. sınıf öğrencisi Serhat Emre çoban matematikte, 10. sınıf öğrencisi Fahrettin palaz biyolojide, 10. sınıf öğrencisi Ertuğrul Usta kimyada, Erkul Tunagür Ortaokulu öğrencisi İzzet Kerem Karabeyoğlu ilköğretim matematikte TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nın 1. aşama sınavını başarıyla geçti. Bu öğrencilerimiz TÜBİTAK’ın yaz okulu kampına katılmaya hak kazandı.”

Özçelik, Özel Erkul Eğitim Kurumları’nın geçmiş yıllarda düzenlenen TÜBİTAK olimpiyatlarında çok sayıda madalya aldığını anlattı. Özçelik, ayrıca, okullarının Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen matematik olimpiyatlarında da 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya aldığını hatırlattı. Özçelik, bu seneki TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda 5 madalya ile dönmek istediklerini, bunun için öğretmen ve öğrencilerinin özveriyle hazırlandığını dile getirdi. Özçelik, “Bu öğrencilerimiz, diğer arkadaşları yaz aylarında tatil yaparken ders çalışacak. Bu çalışmalarda başarı ve madalya getirecek. Kurum olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Onların başarılı olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi. Özçelik, YGS-LYS sınavlarında da Kocaeli’nin en başarılı okulu olan Erkul Eğitim Kurumları’nın olimpiyatlar da Başiskele ilçesini ve Kocaeli’yi temsil ettiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar