Özel Ergin Koleji Sayısal Bilimler Olimpiyatı’na hazırlanıyor

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) bu yıl 11.

Google Haberlere Abone ol
Özel Ergin Koleji Sayısal Bilimler Olimpiyatı’na hazırlanıyor

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) bu yıl 11.'su 13 Nisan'da düzenlenecek.

Özel Ergin Koleji Müdürü Oğuz Köker, yaptığı açıklamada Yozgat eğitimine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenledikleri Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın bu yıl 11'incisini 13 Nisan 2014 tarihinde düzenleyeceklerini belirtti. SABİO müracaatlarının başladığını kaydeden Köker, "Yozgat il genelinde tüm okulların katılabildiği olimpiyatta öğrenciler sayısal performanslarını ortaya koyuyorlar. Üst düzey soruların olduğu uygulama iki bölümden oluşmakta ve öğrencilere birinci bölüm ve daha zor olan ikinci bölüm soruları sorulmaktadır. Toplam 40 sorudan oluşan sınavda 20 matematik, 20 fen ve Teknoloji soruları sorulmaktadır. 90 dakika süre verilen sınavda öğrenciler matematik ve fen bilgilerini sergilemektedir." dedi.

Önceki yıllarda düzenlenen sınavlara her yıl bin 400 öğrencinin girdiğini hatırlatan Köker, şunları söyledi: "Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın tüm hazırlıklarını okulumuz öğretmenleri ve personeli yapmaktadır. Bu yarışmadaki amacımız ilimizin eğitim kalitesini yükseltmeye katkıda bulunmak, matematik ve fen bilimlerini öğrencilere sevdirmek, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duymalarını, bilimsel düşünme ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkan sağlamaktır. Sınavlara 4 ,5, 6 ve 7'inci sınıf öğrencileri katılmaktadır ve her okuldan her sınıfa 3 öğrenci kontenjanı verilmiştir."

SABİO'da dereceye giren öğrencilerin çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini vurgulayan Köker, "Sınavda birinci olan öğrencilere yarım altın, altın madalya ve başarı belgesi, ikinci olanlara çeyrek altın, gümüş madalya ve başarı belgesi, üçüncü olanlara bronz madalya ve başarı belgesi verilecek. Ayrıca ilk ona giren madalya alamayan öğrencilere ise 50 TL'lik hediye çeki verilecek." şeklinde konuştu. Köker, SABİO müracaatlarının www.ozelergin.k12.tr adresi üzerinden başladığını belirterek, katkıda bulunan tüm okul müdürlerine, öğretmen ve velilere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar