Özel Ergin Koleji SABİO’da dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda (SABİO) dereceye giren öğrenciler düzenlenen törende ödüllendirildi.Özel Ergin Koleji Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Özel Ergin Koleji...

Google Haberlere Abone ol
Özel Ergin Koleji SABİO’da dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda (SABİO) dereceye giren öğrenciler düzenlenen törende ödüllendirildi.

Özel Ergin Koleji Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Özel Ergin Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Ergin Gül, Özel Zirve Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Davut Sağır, Özel Ergin Koleji Müdürü Oğuz Köker, Yozgat Maltepe Dershaneleri Genel Müdürü Hasan Çağlayan, işadamları, öğretmenler, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin Koleji Müdürü Oğuz Köker, Yozgat'ta bir marka haline gelen SABİO'nun bu yıl 11.'sini düzenlediklerini söyledi. Yozgat eğitimine önemli katkı sağlayan SABİO'nun geleneksel hale geldiğini belirten Köker, "Eğitimin bir parçası da ölçme ve değerlendirmedir. Okullarımızda öğrencilere verilen kazanımların öğrencilerimizin bilgi ve düşünce dünyalarında ne kadar yer bulduğu değişik ölçme yöntemleri ile değerlendirilerek ortaya konmaktadır. Bu sonuçlar genel olarak değerlendirildiğinde sayısal derslerdeki başarı ortalamalarının sözel derslere göre daha düşük olduğu görülmektedir. İşte bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz ve Yozgat eğitiminin bir parçası olan SABİO matematik ve fen bilimlerine dikkati çekmek ilgiyi artırmak düşüncesi ile ilimiz genelinde yapılmaya başlamış ve geleneksel hale gelmiştir." dedi.

Yarışma ile öğrencilerin başarı seviyelerinin yükseltilmesi ve kendilerine olan güven duygusunun geliştirilmesine büyük katkı sağladığını vurgulayan Köker, "Bu yarışmayla, öğrenciler, kendi düzeylerindeki öğrenciler arasında seviyelerinin görme imkanı buldu. Ayrıca öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmanın sağlanmasında bu tür yarışmaların çok büyük katkısı vardır. Böyle faaliyetler Yozgat eğitimine önemli katkılar sağlar. Vatandaşlarımız bunun bilinciyle hareket ederek SABİO’ya çok büyük önem vermektedirler. İl genelinden bu sınava Bin 200 öğrenci katılmıştır. Yarışmaya olan ilgi Yozgat halkımızın eğitime verdiği önemi bir kez daha göstermiş ve bizi oldukça mutlu etmiştir. Yarışmaya katılan okullarımızın yöneticilerine, öğretmenlerine, velilerine teşekkür ediyor, bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Özel Zirve Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Davut Sağır, Özel Ergin Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Ergin Gül ve Maltepe Dershanesi Müdürü Hasan Çağlayan’da yaptıkları konuşmada Yozgat eğitim başarı seviyesinin yükselmesine düzenledikleri yarışamalar, sosyal, kültürel etkinliklerle katkı sağlayan kolejin yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yarışmada ilk 4’e giren öğrencilere altın madalya, başarı belgesi, çeyrek altın ve ilk 10’a giren öğrencilere hediye çeki verilirken, öğretmenler ise plaketle ödüllendirildi.

CİHAN

Yorumlar