Özel Ergin Koleji 12 Dev Adam Spor Okulu'ndan milli takıma sporcu yetişecek

Yozgat Özel Ergin Koleji, eğitimdeki başarısının yanı sıra sportif faaliyetlere de önem veriyor. 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nda 70 öğrenci ile milli takıma sporcu yetiştirme şuuru içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.Özel Ergin Kolej...

Google Haberlere Abone ol
Özel Ergin Koleji 12 Dev Adam Spor Okulu'ndan milli takıma sporcu yetişecek

Yozgat Özel Ergin Koleji, eğitimdeki başarısının yanı sıra sportif faaliyetlere de önem veriyor. 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nda 70 öğrenci ile milli takıma sporcu yetiştirme şuuru içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Özel Ergin Kolej Müdürü Oğuz Köker, yaptığı açıklamada 12 Dev Adam Basketbol Okulu çalışmaları kapsamında eğitim yılının başından itibaren kız-erkek yaklaşık 70 öğrenci ile çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Köker, "Eğitim kurumu olarak amacımız okulumuzun imkanlarını öğrencilerimize, bütün Yozgat haklına açmak ve ders başarısı yanında sosyal başarısı da olan öğrenciler yetiştirmektir. Bu çalışmalarda spor yapan öğrencilerimizin de başarısının arttığını gördük. Bu da bizi sevindiriyor." dedi.

Ergin Eğitim Kurumları'nın eğitimdeki başarısını sporda da devam ettirdiğini ifade eden Köker, "Güreşte, badmintonda, futbolda, masa tenisinde, basketbolda çok güzel başarılar elde aldık. Basketbolda küçük erkekler ve büyük erkekler il birincilikleri, 23 Nisan turnuvalarında il birinciliği ve ikinciliği başarılarımızdan bazılarıdır. Basketbolda önemli bir hedefimiz var. 3 sene sonra miniklerde Türkiye şampiyonluğu, uzun vadede Milli Takıma sporcu göndermek en önemli hedefimizdir." diye konuştu.

Ordu'da yapılan müsabakalarda 5 öğrencinin 12 Dev Adam Türkiye Birinci Ligine katılma hakkı elde ettiğini söyleyen Köker, "Orada okulumuzu, ilimizi ve bölgeyi temsil edeceklerdir. İnşallah bu çalışmalarımız yazında devam edecek. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak bize devamlılık yapan Federasyon Temsilcimiz Ferhat Erdem Bey’e, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Emre Uludağ Bey’e, öğrencilerimize ve bu aktivitelere çocuğunu gönderen velilerimize özellikle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar