Özel Eğitimli öğrenciler, okullarına katkı için kermes açtı

Sivas Şifahiye Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler yıl boyu yaptıkları faaliyetlerden oluşan çalışmaları sergiledi. Öğrenciler sergiden elde edilecek gelir ile okullarına maddi destekte bulunacak.     Milli...

Google Haberlere Abone ol
Özel Eğitimli öğrenciler, okullarına katkı için kermes açtı

Sivas Şifahiye Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler yıl boyu yaptıkları faaliyetlerden oluşan çalışmaları sergiledi. Öğrenciler sergiden elde edilecek gelir ile okullarına maddi destekte bulunacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Şifahiye Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, açtığı kermes ile öğrencilerinin çalışmalarını sergiledi. Sergide okulda eğitim gören 30 orta düzey zihinsel engelli öğrencinin, el sanatları dersinde yaptığı çalışmalar yer aldı.

    Buruciye Medresesi yanında açılan kermesin açılında konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Korkmaz, okulun yıl sonu açtığı kermesi açtıklarını, okulda eğitim gören öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı çalışmaları sergilediğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

    Okulu Müdürü Özkan Çamçı ise öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan kermes açtıklarını belirterek “Ufakta olsa okula katkı olacağını düşünüyoruz. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları ekonomik değere dönüştüreceğiz. Oldukça da ilgi var bu da bizi memnun ediyor.” dedi.

    Öğretmen Filiz Dişçeken de, "Öğrencilerinin el sanatları dersinde öğrencilerinin yaptığı el emeği göz nuru çalışmaları kermeste sergilediklerini anlatarak “İstedik ki öğrencilerimizin çalışmaları görülsün ve bu şekilde okulumuza katkımız olsun. 2 gün boyunca herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Öğrenciler de yaptıkları ürünlerle ilgili bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar