Özel eğitimli birlikler Suriye sınırında

Gaziantep'in İslahiye ilçesine komando ve piyadelerin de yer aldığı yaklaşık bin kişilik askeri personel sevkıyatı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özel eğitimli birlikler Suriye sınırında

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, bölgeye aralarında komanda ve piyadelerin de yer aldığı yaklaşık bin kişilik özel birliklerin sevkıyatı yapıldı. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla havalimanına getirilen birlikler, otobüslerle Suriye sınırındaki askeri üsse getirildi.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde vatandaşlar tarafından Türk bayrakları ve zeytin dalları ile karşılanan otobüslerdeki askerlerin, ihtiyaca göre Afrin'e ve sınır hattına görevlendirileceği öğrenildi.

ÖZEL BİRLİKLERE AİLE SÜRPRİZİ

Bölgeye gelen askerlere, çevre illerde yaşayan asker yakınları tarafından sürpriz yapıldı. 1 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan Uğur Çetin'in Gaziantep'te yaşayan annesi Yeter Çetin de oğlunu karşıladı. Oğluna sarılan Yeter Çetin, oğluna ve silah arkadaşlarına dua etti.

JÖH SEVGİ GÖSTERİLERİ ARASINDA AFRİN'E UĞURLANDI

Adıyaman Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığından askerler Afrin'e kurbanlar, dualar, marşlar, gözyaşları ve sevgi gösterileri arasında uğurlandı.

Adıyaman JÖH Tabur Komutanlığından 70 komando, Afrin'e doğru yola çıktı. Şehit Özgür Güven Kışlası içerisinde kurbanlar kesilerek, dualar eşliğinde askerler uğurlandı. İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, "Allah yolunu açık etsin. Allah sizleri korusun" diyerek askerleri uğurladı. Askerler muhtarlar, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından kışladan uğurlandı.

Adıyaman Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Öztürk ve arıcılar da, Afrin'de görev yapan askerler için 1 ton bal gönderdi. Kesilen kurbanların kanları askerlerin alnına sürüldü.

Adıyaman'da yüzlerce araç konvoyu ile kent merkezinden geçen askerlere vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Ellerinde Türk Bayrakları ile askerleri alkışlayan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar, askerilerin sağ selim gidip gelmeleri temennisinde bulundu.

Yorumlar