Özel eğitim gören öğrencilere ağız ve diş sağlığı anlatıldı

Zonguldak’ta özel eğitim gören spastik engelli ve otistik öğrencilere, diş maketi üzerinden ağız ve diş sağlığı eğitim verildi.

Google Haberlere Abone ol
Özel eğitim gören öğrencilere ağız ve diş sağlığı anlatıldı

Zonguldak’ta özel eğitim gören spastik engelli ve otistik öğrencilere, diş maketi üzerinden ağız ve diş sağlığı eğitim verildi. Kendilerine diş fırçalamayı öğreten diş doktorunu alkışlayarak sevinç gösterisinde bulunan öğrencilere tanıtıcı firma tarafından diş fırçası ve macun dağıtıldı.

    Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Araştırma Görevlisi Olcay Kopaç, bilgilendirmenin yanı sıra öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

    Zonguldak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Günseli Oğuzhan Yılmaz, ‘Gülen yüzler özel gülüşler projesini’ özel çocuklarla tanıştıran Özel Özüm Eğitim Merkezi ve Araştırma Görevlisi Olcay Kopaç’a teşekkür etti.

    Etkinliği düzenleyen Özüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Barış Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz her ay farkındalık etkinliği yapıyoruz. Bu ayki projemiz Zonguldak ilindeki tüm özel eğitim gören 200 civarında öğrenciyi kapsıyor. Diş doktorumuzun katkılarıyla çocuklarımıza ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplamda 13 okulda 200 civarında öğrenciye bu eğitim vereceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar