'Özel dersle LYS'deki başarı elde edilemez'

Isparta Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Halil Çetin, LYS'de elde edilen başarıya özel derslerle ulaşılamayacağını belirtti. Çetin, özel ders hocalarının dershane gibi birebir ilgi gösteremeyeceğini ve dershanedeki teknolojiyi sağlamayacağını...

Google Haberlere Abone ol
'Özel dersle LYS'deki başarı elde edilemez'

Isparta Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Halil Çetin, LYS'de elde edilen başarıya özel derslerle ulaşılamayacağını belirtti. Çetin, özel ders hocalarının dershane gibi birebir ilgi gösteremeyeceğini ve dershanedeki teknolojiyi sağlamayacağını dile getirdi.

Isparta Körfez Dershanesi, LYS'de Isparta birincilerini çıkarttı. Abdullah Furkan Çetin, Türkiye 6.'sı olurken, Yunus Emre Kaygısız Türkiye 27.si, Mustafa Burak Ayhan ise Türkiye 47.si oldu. Dershane müdürü Halil Çetin, MF puan dalında ilk 10'da 7 kişi, TM puan dalında ilk 10'da 8 kişi, TS puan dalında ise ilk 10'da 6 kişinin dershanelerinden çıktığını belirtti.

    LYS'de elde edilen bu başarının özel derslerle kazanılmasının çok zor olduğunu savunan Çetin, "Bu başarı sistemli, modern, disiplinli bir eğitimin sonucudur. Ayrıca bu başarıların kazanılmasında öğretmenlerin katkılarının yanında doküman kalitesi, bilgisayarlı eğitim, akıllı tahta teknolojisini kullanma, okul, öğrenci veli diyalogunun etkisi olmuştur." dedi. Çetin, dershanelerde verilen bu hizmetlere ve bunların ücretlerine bakıldığında özel dersin sınıfta kalacağını ifade etti. Çetin, ayrıca özel okul fiyatlarının da yüksek olduğunu ve dershanelerin kapatılmasıyla kurulması planlanan sistemin, toplumun eğitim seviyesini düşüreceğini anlattı.

Dershane Müdürü Çetin, 8-17 Temmuz arası yapılacak tercih işlemlerinde dershanelerine gelen gelmeyen bütün öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı yapılacağını bildirdi. CİHAN

Yorumlar