Özel Birlik Lisesi'nin modern eğitim kompleksinin temelleri atıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Özel Birlik Lisesi eğitim binasını yeniliyor. Mevcut okul alanı içerisine 7 bin 777 metrekare kapalı alanı olan modern binanın temeli atıldı. Yeni binanın tamamlanmasının ardından 20 yıllık olan eski...

Google Haberlere Abone ol
Özel Birlik Lisesi'nin modern eğitim kompleksinin temelleri atıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Özel Birlik Lisesi eğitim binasını yeniliyor. Mevcut okul alanı içerisine 7 bin 777 metrekare kapalı alanı olan modern binanın temeli atıldı. Yeni binanın tamamlanmasının ardından 20 yıllık olan eski okulun yıkılacağı ve yerine sosyal alanlar yapılacağı kaydedildi.

    Okul bahçesinde düzenlenen temel atma törenine Kınık Kaymakamı İlyas Gün, Soma İş Adamları Derneği Başkanı Kerim Karakaş, İlçe Vaizi Emin Yıldırım, hayırsever işadamları Bayram Erden, Hasan Petmez, Ahmet Körük, okul idarecileri , öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

    Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Seyfullah Ekim, "Soma’ nın yarınları adına önemli bir adımı atmak üzere bir araya geldiklerini belirtti. Ekim, "Özel Birlik Koleji misali müesseseler kolay bir şekilde ortaya çıkmıyor. 20 sene önce atılan temelde olduğu gibi bugün de bu temellerin atılmasında nice gözyaşları, nice emekler ve nice uykusuz geceler şahit olmaktadır. Dünyanın dört bir yanında geleceğe talip bir ruh ve manayı ifade eden Özel Birlik Eğitim Kurumları omzuna aldığı vazifeyi hep mukaddes, hep aziz bilmiştir. Her zaman daha ileriye pür dikkat bir şekilde taşımaya azmetmiştir. Yapılacak bu eğitim kompleksinin hayırlı nesiller yetişmesine vesile olsun.” dedi.

    Daha sonra programa katılanlar butona basarak okulun temelini attı.

    Yeni bina da 16 lise ve 20 tane ilköğretim sınıfı olacak. 7 yüz kişi kapasiteli okulda, kapalı spor salonu, yemekhane, amfi sınıflar, cafe, modern laboratuvar, kütüphane ve teknolojik sınıflar yer alacak. CİHAN

Yorumlar