Özel Birgivi Koleji Çanakkale şehitlerini andı

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Özel Birgivi Koleji, “Yaşayan Çanakkale” sergisi açtı, ayrıca anma programıyla şehitleri ve kahramanlıklarını yâd etti.

Google Haberlere Abone ol
Özel Birgivi Koleji Çanakkale şehitlerini andı

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Özel Birgivi Koleji, “Yaşayan Çanakkale” sergisi açtı, ayrıca anma programıyla şehitleri ve kahramanlıklarını yâd etti. Çanakkale'deki Şehitleri Abidesi'nin bir maketinin ve şehit mezarlarından bir kesitin de yer aldığı sergide, öğrencilerin yaptığı birçok resim de bulunuyor. Sergi, bir hafta süreyle okul lobisinde açık olacak.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan anma programı, 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı tiyatro oyunuyla devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Çanakkale türküleri seslendiren koro da programa renk kattı. Son iki ders saatinde, konferans salonunda öğrenci ve velilerin seyrettiği program, okulun tiyatro kulübünün bir oyunla sona erdi. Konu hakkında açıklama yapan Özel Birgivi Koleji Müdürü Adil Özçetin, “Çanakkale şehitlerini resimlerle ve anma programıyla yâd ederek, onlara karşı olan minnettarlığımızı az da olsa göstermeye çalıştık. Aynı zamanda öğrencilerimize tarih şuuru kazandırma ve ecdatlarının yaptığı kahramanlıkları bilmeleri, onlara olan sevgi ve saygılarının bir kat daha artmasını sağlayabildiysek ne mutlu bize.” dedi. CİHAN

Yorumlar